Aceeaşi propagandă, dar cu look nou: Buletinele de ştiri din Coreea de Nord şi-au schimbat înfăţişarea | VIDEO

Deşi conţinutul este previzibil, postul de ştiri al statului nord coreean şi-a transformat total stilul, în timp ce încearcă să adopte o imagine mai modernă, relatează The Guardian.

1117 afișări
Imaginea articolului Aceeaşi propagandă, dar cu look nou: Buletinele de ştiri din Coreea de Nord şi-au schimbat înfăţişarea | VIDEO

Aceeşi propagandă, dar cu look nou: Buletinele de ştiri din Coreea de Nord şi-au schimbat înfăţişarea | VIDEO

Săptămâna trecută s-au putut vedea schimbări în buletinele de ştiri al postului Korean Central Television, acesta adoptând un look mult mai contemporan.

Astfel, imaginile învechite au fost eliminate, iar informaţiile despre ştirile zilei livrate de un prezentator sumbru în costum negru sunt de domeniul trecutului. Postul se mândreşte acum cu o tânără femeie prezentator care citeşte ştirile economice într-un platou de filmare de ultimă generaţie.

Martyn Williams, care analizează programul de ştiri prin blog-ul său North Korea Tech, spune că schimbările sunt cauzate de influenţa în creştere şi disponibilitatea mediei străine în ţara dictatorului Kim Jong-un.

„Filmele şi emisiunile TV din străinătate au împânzit piaţa nord coreeană în ultimii 10 ani”, spune Williams pentru The Guardian. „Este încurajată producţia din ce în ce mai modernă şi folosirea mai accentuată a tehnologiei”, adaugă acesta.

În ciuda modernizării, scopul buletinelor de ştiri rămâne acelaşi, anume de a oferi comentarii positive despre dezvoltarea economică şi laudele necontenite pentru performanţele dictatorului, atât acasă, cât şi la nivel diplomatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici