Čači Vorba şi Mahala Rai Banda deschid Balkanik! Festival 2014

Čači Vorba, una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internaţional din ultimii ani, şi Mahala Rai Banda, formaţia care a trecut de la nunţi în România pe scena Operei din Paris, vor cânta în prima zi a Balkanik! Festival, care se desfăşoară în perioada 12 - 14 septembrie, în Bucureşti.

329 afișări
Imaginea articolului Čači Vorba şi Mahala Rai Banda deschid Balkanik! Festival 2014

Čači Vorba şi Mahala Rai Banda deschid Balkanik! Festival 2014

Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Čači Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky &The Rain Dogs, plus mulţi alţi artişti invitaţi, reprezintă doar unul dintre motivele pentru care Balkanik! Festival 2014 aşteaptă, în cele trei zile de festival, un număr record de 12.000 de persoane, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Anul acesta, Balkanik! Festival se va desfăşura sub sloganul "Just World Music", anunţându-şi astfel intenţia de a deveni un eveniment de profil recunoscut pe plan internaţional, care adună anual iubitorii şi cunoscătorii de muzică din ţările est-europene, dar şi curioşii din vest.

"Trupele din line up-ul de anul acesta vin din multe zone ale Europei, reinventează chiar cântece vechi româneşti, cum e cazul Čači Vorba, din Polonia, care vor concerta în premieră la noi, ori se inspiră foarte mult din cultura acestei regiuni, cum o face Shantel & Bucovina Club Orkestar", a declarat Ligia Keşişian, director artistic Balkanik! Festival.

Pe scena de la Grădina Uranus din Bucureşti se vor reîntâlni la această ediţie, după foarte mulţi ani, producătorul german Shantel şi trupa românească Mahala Rai Banda, pe care acesta a făcut-o cunoscută în toate cluburile din Vest prin remixul piesei "Mahalageasca".

Aşadar, în prima zi a festivalului vor concerta Čači Vorba şi Mahala Rai Banda, în a doua zi vor urca pe scenă Balkan Taksim, Kottarashky & The Rain Dogs şi Kiril Dzajkovski feat. TK Wonder & Ghetto Priest, iar în ultima zi publicul îi va putea asculta pe Django Lassi şi Shantel & Bucovina Club Orkestar.

De asemenea, publicul este aşteptat la un târg de mâncăruri tradiţionale româneşti şi "balkanice", unde va putea gusta gemuri, murături, brânzeturi, produse bio, baclavale, rahat turcesc, cataif, alune, castane coapte, vată de zahăr, porumb fiert, turtă dulce şi multe alte bunătăţi. Participanţii la târg sunt aşteptaţi cu ceaunele cu sărmăluţe, fasole cu ciolan şi mămăligă, gulaş, papricaş, dar şi berbecuţ la proţap, chebap, balik ekmek şi gözleme. Bâlciul urban se va desfăşura zilnic, în intervalul orar 12.00 - 23.00, în Grădina Uranus.

Pentru cei care vor să se odihnească, organizatorii au pregătit o zonă specială, unde participanţii pot bea ceai şi cafea la nisip în timp ce discută cu campionii barista (barmanul specialist în prepararea cafelei) ai României: Larenţiu Ştefan - dublu campion naţional - barista, Ecaterina Szasz- campion naţional - cafea la ibric, Paul C. Ungureanu - locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit şi Alexandru Niculae - campion naţional la Brewes Cup.

De asemenea, va fi organizat un târg de meşteri şi handmade, unde poate fi apreciată măiestria meşteşugarilor şi artizanilor şi îndemânarea celor care au creat podoabe şi decoraţiuni special pentru bâlciul urban.

Cea de-a patra ediţie Balkanik! Festival va avea loc între 12 şi 14 septembrie, în Grădina Uranus din Bucureşti, care se deschide anual publicului doar la acest eveniment.

Abonamentele pentru Balkanik! Festival costă 130 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo şi reţeaua librăriilor Cărtureşti şi Humanitas şi de pe site-ul eventim.ro), online, de pe balkanikfestival.ro, şi în sistem print at home, de pe easytickets.ro. De asemenea, au fost puse în vânzare bilete pentru o singură zi, care pot fi achiziţionate la preţul de 65 de lei. Studenţii şi elevii până în 18 ani beneficiază de o reducere de 50%, pe baza carnetului de student/ elev, atât pentru abonamente, cât şi pentru biletele de o zi, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici