Acrobaţii aeriene şi salturi cu paraşuta, la mitingul aviatic de la Clinceni, de Ziua Copilului

Cei mai buni piloţi acrobaţi şi planorişti au pregătit pentru copii, sâmbătă, la aerodromul Clinceni, o demonstraţie de acrobaţie aeriană solo şi în formaţie, cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare, salturi cu paraşuta şi balon cu aer cald.

1553 afișări
Imaginea articolului Acrobaţii aeriene şi salturi cu paraşuta, la mitingul aviatic de la Clinceni, de Ziua Copilului

Acrobaţii aeriene şi salturi cu paraşuta, la mitingul aviatic de la Clinceni, de Ziua Copilului (Imagine: Liviu Chirica / Mediafax Foto)

De Ziua Internaţională a Copilului, Aeroclubul României organizează sâmbătă, de la ora 10.30, la Aeroclubul "Aurel Vlaicu" Bucureşti, demonstraţia aviatică "Clinceni Airshow 2015", la care accesul este liber.

Mitingul aviatic de pe Aerodromul Clinceni va dura de aproximativ două ore şi jumătate şi va include acrobaţii aeriene solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, salturi cu paraşuta şi balon cu aer cald.

La demonstraţii vor participa piloţi acrobaţi ai formaţiilor Hawks of Romania, care vor evolua pe avioane Extra 300, formaţia de acrobaţie cu planoare White Wings, echipa de paraşutism Blue Wings, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism.

De asemenea, la spectacolul aviatic dedicat copiilor vor participa, ca invitaţi, Forţele Aeriene Române, cu două avioane C27J Spartan şi cu două elicoptere IAR 330 Puma SOCAT, INCAS, cu aeronava Britten-Norman BN-2 Islander, Iacării Acrobaţi, cu două avioane YAK 52 şi echipa de paraşutişti TNT Brothers.

La mitingul aviatic de la Clinceni va putea fi admirată şi formaţia The Pelicans, ce va demonstra zborul în formaţie cu avioane ultrauşoare Ikarus C42.

La Clinceni Airshow va fi prezent şi Mihăiţa Nicolae "Mami", multiplu campion naţional şi recordmen în planorism, care va zbura cu un planor de şcoală IS-28B2, în remorcaj de automosor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici