Actori care sfidează timpul - GALERIE FOTO

Clint Eastwood, Robert de Niro, Al Pacino sau Jack Nicholson se numără printre vedetele de la Hollywood care au trecut de venerabila vârstă de 50 de ani şi continuă să impresioneze prin "tinereţea" lor atât pe marile ecrane, cât şi în apariţiile publice.

12840 afișări
Imaginea articolului Actori care sfidează timpul - GALERIE FOTO

Robert de Niro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Tom Hanks a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol masculin principal, graţie prestaţiilor sale din filmele "Forrest Gump" (1994) şi "Philadelphia" (1995).

Actorul american a revenit pe marile ecrane pe 15 mai, când a avut loc lansarea oficială a filmului "Îngeri & Demoni", o peliculă inspirată, ca şi "Codul lui Da Vinci", dintr-un roman al scriitorului american Dan Brown.

Tom Hanks este producător executiv al miniserialelor inspirate din Al Doilea Război Mondial "Band of Brothers". Anul acesta, în luna mai, actorul a anunţat că va produce documentarul "Beyond All Boundaries", ce va fi difuzat, zilnic, în National WWII Museum din New Orleans, începând din 9 noiembrie.

Hanks a împlinit 50 de ani în 2006.

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai Hollywood-ului, Denzel Washington a debutat pe marele ecran cu "Carbon Copy" în 1981.

De-a lungul carierei a câştigat mai multe premii, printre care cel pentru cel mai bun actor în rol secundar în 1989 cu "Glory" şi Oscarul pentru cel mai bun actor, câştigat datorită interpretării din "Training Day".

Denzel Washington a făcut roluri memorabile şi în "Philadelphia" (1993), "Malcom X" (1992) sau "The Bone Collector" (1999).

Actorul a împlinit 50 de ani în 2004.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy", ulterior, prestaţia din "Good Will Hunting" aducându-i un premiu Oscar. Artistul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, pentru rolurile din "Good Morning, Vietnam", "Dead Poets Society" şi "The Fisher King".

În 2009, actorul american poate fi văzut în sălile de cinematograf interpretând rolul preşedintelui Teddy Roosevelt în continuarea filmului "Night at the Museum".

Robin Williams este cunoscut şi datorită accentelor "ciudate" şi improvizaţiilor reuşite din spectacolele sale de comedie. Anul acesta, actorul a trebuit să îşi amâne turneul intitulat "Weapons of Self-Destruction" în luna martie, după ce s-a plâns de probleme respiratorii. El a suferit o intervenţie chirurgicală în aceeaşi lună, la Cleveland Clinic din statul american Ohio, în timpul căreia chirurgii i-au înlocuit valva aortică, i-au reparat valva mitrală şi i-au corectat o aritmie.

Robin Williams s-a refăcut după operaţia pe cord şi a decis să îşi reia turneul de spectacole de comedie începând din luna septembrie.

Actorul a împlinit 50 de ani în 2001.

Richard Gere, nominalizat în 1991 la Globul de Aur datorită interpretării din "Pretty Women", este considerat unul dintre sex simbolurile anilor ''90.

Actorul a interpretat de-a lungul carierei diverse roluri, de la eroi romantici şi de acţiune la cavaleri medievali şi duri ticăloşi, în filme precum King David (1985), Internal Affairs (1990), Final Analysis (1992), Mr. Jones (1993), First Knight (1995), Red Corner (1997), Chicago (2002).

Anul acesta, Gere împlineşte 60 de ani.

Michael Douglas a apărut în filme cu teme diverse, de la comedie - "Romancing the Stone", "The War of the Roses", "You, Me and Dupree", la dramă - "Traffic" sau thriller - "Fatal Attraction", "Basic Instinct", "Disclosure", "The Sentinel", Gordon Gekko din "Wall Street" a rămas printre cele mai memorabile roluri.

Actorul a fost recompensat pentru acest rol cu Globul de Aur şi cu un premiu Oscar. Douglas a mai câştigat un premiu Oscar în calitate de producător al peliculei "One Flew Over the Cuckoo's Nest, care a câştigat cinci premii ale Academiei Americane de Film, în 1975.

Michael Douglas a împlinit 60 de ani în 2004.

Veteranul cinematografiei americane, Robert de Niro, a împlinit 60 de ani în 2003 şi este considerat unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood.

S-a remarcat prin felul său de a interpreta şi prin personajele sale dificile si conflictuale, dar şi pentru colaborarea îndelungată cu regizorul Martin Scorsese.

Este bine cunoscut pentru rolurile sale din "The Godfather Part II", "Taxi Driver", "Raging Bull", "Goodfellas" sau "Casino".

Cunoscut pentru rolurile din seriile "Indiana Jones" şi "Star Wars", Harrison Ford a mărturisit recent că preferă ca publicul să-şi amintească de el pentru roluri precum cele din "Witness" - care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal - şi "The Mosquito Coast", cu Helen Mirren şi River Phoenix, două filme de Peter Weir, care sunt şi favoritele sale şi care "merită să fie văzute şi astăzi ".

Luna trecută, actorul anunţa că se va căsători cu logodnica lui, actriţa Calista Flockhart, cu care are o relaţie de peste şapte ani. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată la ediţia din 2002 a premiilor Globul de Aur.

Actorul a împlinit 60 de ani în 2002.

Al Pacino, laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul din filmul "Scent of a Woman", şi nominalizat la alte şapte premii ale Academiei Americane de Film, Al Pacino a apărut recent în "Righteous Kill", alături de Robert de Niro.

Actorul a mărturisit că urăşte filmările de durată şi vrea ca timpul pe care îl petrec artiştii pe platourile de producţie să fie redus.

Al Pacino a împlinit 60 de ani în 2000.

Jack Nicholson, câştigător a trei premii Oscar, este celebru pentru personajele sale nevrotice. Este foarte cunoscut faptul că, de obicei, Nicholson refuză multe roluri nu pentru că se teme că filmele nu vor avea succes.

Actorul a apărut în ultimii ani în foarte puţine filme, " About Schmidt" (2002), pentru care a fost recompensat cu Oscar, "Something's Gotta Give" şi "Anger Management " (2003), "The Departed" (2006), în regia lui Martin Scorsese, "The Bucket List" (2007).

Jack a împlinit 70 de ani în 2007.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "Million Dollar Baby", de Clint Eastwood, în care îi dădea replica lui Hilary Swank şi lui Eastwood însuşi.

Freeman a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Street Smart", "Driving Miss Daisy" şi "The Shawshank Redemption".

Încă foarte activ pe ecran, el a fost văzut anul trecut în trei filme importante: comedia "The Bucket List", cu Jack Nicholson, filmul de acţiune "Wanted", cu Angelina Jolie şi James McAvoy, şi "The Dark Knight".

Morgan Freeman a împlinit 70 de ani în 2007.

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul "The Graduate", care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967.

Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel din "Midnight Cowboy" (1969), interpretarea din "Tootsie" (1982), cel al tatălui nevrotic din "Kramer vs. Kramer" (1980) şi al autistului din "Rain Man" (1988).

Hoffman a împlinit 70 de ani în 2007.

Născut în 1933, Michael Caine a crescut în periferiile Londrei, fiind fiul unei menajere şi al unui hamal. El s-a îndrăgostit de Hollywood după ce a văzut un film western.

A început să fie distribuit în filme încă din 1950, dar abia în 1964 a devenit cunoscut, odată cu succesul înregistrat de "Zoulou", un film clasic de aventuri. În anul următor, el a interpretat rolul unui spion în filmul "The Ipcress File", iar în 1966 a triumfat în "Alfie", care i-a adus prima din cele şase nominalizări la premiile Oscar.

De atunci, Michael Caine a putut fi văzut pe afişul a zeci de filme, începând cu rolul hoţului din "The Italian Job" (1969) şi terminând cu rolul majordomului personajului Bruce Wayne în "Batman".

Recent, actorul a terminat filmările la thriller-ul "Harry Brown", în care joacă rolul unui fost luptător dintr-o trupă de comando, devenit justiţiar după uciderea unui bun prieten. Criticii de specialitate consideră că rolul său de "dur" din acest film contrastează puternic cu rolul din "Is Anybody There?".

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător.

Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Per un pugno di dollari" (1965) şi " The Good, the Bad and the Ugly" (1966).

Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Unforgiven" (1992), "In the Line of Fire" (1993), "The Bridges of Madison County" (1995), "Million Dollar Baby" (2004), "Letters from Iwo Jima" (2006) şi "Flags of Our Fathers" (2006).

"Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american filmează în prezent lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela, ce va avea premiera pe 11 decembrie.

Sean Connery şi-a început cariera artistică în anii '60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie James Bond.

Scoţianul a jucat în multe filme, din genuri foarte diferite, precum "Indiana Jones and the Last Crusade", "The Hunt for Red October", "First Knight", "Finding Forrester", "The League of Extraordinary Gentlemen", "The Name of the Rose", "Entrapment " sau "The Untouchables", cu acesta din urmă câştigând premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

În 2006, Sean Connery a fost omagiat de elita Hollywood-ului - Institutul American de Film i-a decernat premiul pentru întreaga carieră, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la celebrul teatru Kodak din Los Angeles.

Actorul a împlinit 70 de ani în 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici