Actorul Ben Gazzara a murit

Veteranul actor Ben Gazzara, cunoscut din cinema, televiziune şi de pe Broadway, care a întruchipat o serie de personaje negative complexe, a murit vineri, la 81 de ani, din cauza unui cancer pancreatic, într-un spital din Manhattan, New York.

867 afișări
Imaginea articolului Actorul Ben Gazzara a murit

Actorul Ben Gazzara a murit (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Născut Biagio Anthony Gazzara din părinţi imigranţi italieni, el şi-a început cariera în teatru, remarcându-se printre altele în rolul lui Brick în producţia originală de pe Broadway după "Pisica pe acoperişul fierbinte", de Tennessee Williams, în regia lui Elia Kazan. De-a lungul carierei în teatru a fost nominalizat de trei ori la premiul Tony.

A debutat în film întruchipând un cadet sociopat în drama "The Strange One" (1957), urmată de filmul care i-a oferit rolul de lansare - "Anatomia unei crime/ Anatomy of Murder" (1959), în care întruchipează un acuzat de crimă care susţine că victima, un barman, i-a violat şi bătut soţia.

Cunoscut pentru întruchiparea unor personaje negative complexe, Gazzara a colaborat cu numeroşi regizori cunoscuţi la pelicule ca "Asasinarea unui agent de pariuri/ The Killing of a Chinese Bookie", de John Cassavetes, "Marele Lebowski", al fraţilor Coen, "Buffalo 66", de Vincent Gallo, "Dogville", de Lars von Trier etc.

În televiziune, a jucat în două sezoane din drama "Run for Your Life", în 1965 şi 1968, având rolul unui avocat de succes care îşi părăseşte slujba când află că are o boală în stadiu terminal şi porneşte într-o călătorie, partitură care i-a adus două nominalizări la Emmy. Gazzara a câştigat un Emmy în 2002 pentru rolul secundar din filmul HBO "Hysterical Blindness".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici