Actorul Dwight Henry, anchetat într-un caz de crimă datând din 2006

Dwight Henry, un brutar devenit actor, ce a cunoscut succesul cu rolul de debut din filmul "Tărâmul visurilor/ Beasts of the Southern Wild" din 2012, este cercetat de procurorii americani referitor la o crimă din 2006, aceştia neînţelegând de ce Henry a scăpat atunci de anchetă, transmite Reuters.

241 afișări
Imaginea articolului Actorul Dwight Henry, anchetat într-un caz de crimă datând din 2006

Actorul Dwight Henry, anchetat într-un caz de crimă datând din 2006 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dwight Henry a fost arestat în urmă cu opt ani legat de uciderea prin înjunghiere a unui bărbat, dar a fost eliberat fără a i se aduce vreo acuzaţie, a declarat Christopher Bowman, reprezentant al Parchetului din New Orleans.

"Biroul nostru a redeschis dosarul şi nu ne este clar de ce cazul a fost respins", a spus Bowman, care a precizat că ancheta din urmă cu opt ani a fost efectuată de o administraţie mai puţin agresivă când vine vorba despre anchetarea crimelor violente.

Procurorii nu au comunicat un parcurs privind momentul în care l-ar putea acuza pe Henry, în mod oficial, de implicare în crima din 2008, potrivit lui Bowman, care a adăugat că legea din statul american Louisiana nu impune nicio limitare privind perioada de anchetare a unei crime.

Deşi procurorul nu a dat detalii despre identitatea victimei, ziarul New Orleans Advocate a anunţat că ar fi vorba despre Leroy Paige, care a fost înjunghiat mortal, în faţa unui apartament din Bywater, un cartier din New Orleans, pe 5 februarie 2006.

Publicaţia americană a adus în discuţie cazul lui Leroy Paige după ce Henry a fost căutat de poliţie la începutul săptămânii trecute, fiind suspectat că ar fi furat 270 de dolari din casa de marcat a unei brutării unde a lucrat în trecut.

Dwight Henry a fost arestat joi în cazul furtului de bani, dar a fost eliberat după câteva ore, potrivit lui Bowman.

Troy Henry, văr al actorului şi fost candidat la funcţia de primar al oraşului New Orleans, a declarat, pentru publicaţia New Orleans Advocate, că injunghierea a fost un act de autoapărare.

Avocatul actorului, Jason Williams, a făcut o declaraţie în care a spus că acuzaţiile de furt aduse lui Dwight Henry sunt nefondate, dar nu a făcut nicio referire la crima din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici