Actorul Ed Harris a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Actorul american Ed Harris, în vârstă de 64 de ani, a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri la Los Angeles.

114 afișări
Imaginea articolului Actorul Ed Harris a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Actorul Ed Harris a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Steaua dedicată starului american este cea de-a 2.546-a care a fost amplasată pe celebrul bulevard hollywoodian.

Ed Harris, de patru ori nominalizat la premiile Oscar, a venit însoţit la această ceremonie de soţia sa, actriţa Amy Madigan, alături de care a jucat în multe filme, dar şi de câţiva prieteni apropiaţi, în rândul cărora s-au aflat actriţele premiate cu Oscar Holly Hunter şi Marcia Gay Harden şi actorul Andy Garcia.

Ed Harris s-a remarcat la începutul anilor 1980, interpretând rolul John Glenn în "Cursa spaţială/ The Right Stuff" (1983), un film despre astronauţii amercian din programul spaţial "Mercury", urmat de roluri majore în filmele "Locuri în inimă/ Places in the Heart" (1984) şi "Abisul/ The Abyss" (1989).

Starul american a primit prima dintre cele trei nominalizări ale sale la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar în 1996 pentru prestaţia sa din filmul "Apollo 13", în care a interpretat rolul Gene Kranz, directorul departamentului de zboruri spaţiale din cadrul NASA. A fost nominalizat la aceeaşi categorie în 1999 pentru rolul din "The Truman Show" şi în 2003 pentru prestaţia sa actoricească din filmul "Orele/ The Hours".

Ed Harris a fost nominalizat şi la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal în 2001 pentru evoluţia din "Pollock", un film care a reprezentat debutul său regizoral.

Actorul american, considerat unul dintre cei mai talentaţi din generaţia sa, a impresionat şi în alte filme bine primite de public şi criticii de specialitate, precum "Firma/ The Firm", "Inamicul e aproape/ Enemy At The Gates", "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind", "Dispărută fără urmă/ Gone Baby Gone", "Expresul zăpezii/ Snowpiercer" şi "Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity".

Ed Harris poate fi văzut în această perioadă pe marile ecrane în filmul de acţiune "Urmărit în noapte/ Runn All Night", care a avut premiera vineri seară, şi va interpreta unul dintre rolurile principale în drama SF "Geostorm", care va fi lansată în anul 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici