Actorul Idris Elba a stabilit un nou record de viteză pe teritoriul Marii Britanii

Actorul Idris Elba, starul serialului "The Wire", a doborât un record de viteză terestră pentru Marea Britanie, vechi de 88 de ani, în timpul filmărilor pentru un serial de televiziune, informează contactmusic.com.

247 afișări
Imaginea articolului Actorul Idris Elba a stabilit un nou record de viteză pe teritoriul Marii Britanii

Actorul Idris Elba a stabilit un nou record de viteză pe teritoriul Marii Britanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul britanic, în vârstă de 42 de ani, a doborât recordul de viteză medie pe distanţa de o milă, care fusese stabilit în urmă cu 88 de ani de Malcolm Campbell. Actorul Idris Elba a condus un automobil care a atins viteza medie de 180,3 mile pe oră (290,1 kilometri pe oră) pe circuitul Pendine Sands din sudul Ţării Galilor. Precedentul record, stabilit de Malcolm Campbell în 1927, era de 174,8 mile pe oră (281,3 kilometri pe oră) şi a fost stabilit cu un automobil Napier-Campbell Blue Bird.

Noul record a fost confirmat de UK Timing Association, precizează BBC.com. Pentru această tentativă de doborâre a vechiului record, Idris Elba a condus un automobil Bentley Continental GT Speed, în timpul filmărilor pentru un nou serial TV.

Noua producţie reprezintă un serial în patru părţi, intitulat "Idris Elba: No Limits", realizat de Discovery Channel.

Actorul britanic este pasionat de automobilism şi sporturi extreme şi a participat în trecut la curse de raliuri şi curse de viteză.

Nominalizat la premiile Emmy, Idris Elba a fost recompensat, în 2010, cu un Glob de Aur pentru rolul din miniseria TV "Luther". Printre filmele în care a jucat se numără "Cercul de foc/ Pacific Rim" (2013), "Thor. Întunericul" (2013), "Prometheus" (2012), "Thor" (2011), "Rockenrolla" (2008) şi "Mandela: Lungul drum spre libertate/ Long Walk to Freedom" (2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici