Actorul James Shigeta a murit la vârsta de 81 de ani

Actorul James Shigeta, un star al filmului "Greu de ucis", a murit, luni, la vârsta de 81 de ani, cauza decesului nefiind făcută publică.

389 afișări
Imaginea articolului Actorul James Shigeta a murit la vârsta de 81 de ani

Actorul James Shigeta a murit la vârsta de 81 de ani (Imagine: Shutterstock)

Născut la Honolulu în 1933, James Shigeta a studiat actoria la New York University înainte de a se înrola în Marina militară a SUA, în care a activat pe parcursul Războiului coreean, informează contactmusic.com.

Şi-a început cariera artistică în Japonia şi a devenit cunoscut după ce a apărut în filmul negru "The Crimson Kimono" din 1959. În anul următor, el a câştigat un premiu Globul de Aur pentru cel mai promiţător actor debutant, alături de George Hamilton, Troy Donahue şi Barry Coe.

A devenit unul dintre cei mai cunoscuţi actori asiatico-americani în anii 1960, datorită rolurilor interpretate în pelicule precum "Walk Like a Dragon", "Lacrimi de bucurie/ Cry for Happy", "Bridge to the Sun" şi "Paradisul din Hawaii/ Paradise, Hawaiian Style", în care a jucat alături de Elvis Presley.

Un alt rol memorabil interpretat de acesta a fost cel din 1961, în musicalul "Flower Drum Song", pus în scenă pe Broadway.

Mai târziu în cariera sa, James Shigeta a apărut în filme precum "Ultimul orizont/ Lost Horizon", "Batalia de la Midway/ Midway", "Cage", "Disney's Mulan" şi "Greu de ucis/ Die Hard" (1988).

Shigeta a jucat şi în lungmetraje de televiziune, precum "Medical Center", "Little House on the Prairie", "Fantasy Island", "T.J. Hooker", "The Love Boat", "Magnum", "P.I.", "Simon & Simon and Murder" şi "She Wrote".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici