A murit unul dintre cei mai apreciaţi actori. L-aţi văzut în NAŞUL II şi DOSARELE X

Actorul Peter Donat a murit luni, la vârsta de 90 de ani, în casa sa din Point Reyes Station, California.

1884 afișări
Imaginea articolului A murit unul dintre cei mai apreciaţi actori. L-aţi văzut în NAŞUL II şi DOSARELE X

Actorul a avut o cariera strălucită, cu roluri pe Broadway, dar şi în televiziune şi film. Decesul său a survenit în urma complicaţiilor pe fondul unor forme de diabet, a declarat soţia sa, Maria Donat, potrivit Daily Mail.

Peter Donat este cunoscut pentru cele şase episoade din celebrul serial Dosarele X, unde a avut rolul lui William Mulder, tatăl agentului FBI Fox Mulder.

Donat a jucat în producţii tv precum Misiune: Imposibilă, The FBI, The Waltons, Hawaii Five-O şi Murder, She Wrote.

Îl mai ştiţi din rolul medicului care l-a tratat pe JR Ewing (Larry Hagman) în serialul Dallas. De asemenea, pe Peter Donat l-aţi mai putut vedea în filme de succes precum Naşul II, Războiul Rozelor şi Jocul.

Acesta a excelat în teatru şi a lucrat cu companii consacrate, precum American Conservatory Theater şi Stratford Festival.

Donat s-a născut Pierre Collingwood Donat în 20 ianuarie 1928, în Kentville, Nova Scotia. Actorul a absolvit Yale School of Drama şi a primit rolul Prinţului Leopold în Primul Domn, o dramă britanică. Pentru partitura sa, Donat a primit Premiul Theater World.

Unchiul lui Peter Donat a fost Robert Donat, care a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din filmul La Revedere, Domnule Chips (1939).

În urma lui Peter Donat rămân cei trei fii, Caleb, Christopher şi Lucas, precum şi soţia sa, Maria.

foto: captură youtube.com

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici