Actriţa americană Donna Douglas a murit la vârsta de 81 de ani

Actriţa americană Donna Douglas, faimoasă pentru rolul din serialul TV american "The Beverly Hillbillies" din anii 1960 şi care a jucat alături de Elvis Presley în filmul "Frankie şi Johnny/ Frankie and Johnny", a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit unui anunţ făcut vineri de familia sa.

138 afișări
Imaginea articolului Actriţa americană Donna Douglas a murit la vârsta de 81 de ani

Actriţa americană Donna Douglas a murit la vârsta de 81 de ani (Captura video)

Potrivit Reuters, Donna Douglas, care a câştigat mai multe concursuri de frumuseţe în statul american Louisiana înainte de a deveni actriţă, a murit joi, din cauza unui cancer de pancreas, la un spital din Baton Rouge, a anunţat Charlene Smith, nepoată a actriţei.

Serialul de comedie "The Beverly Hillbillies", care a inspirat şi filmul artistic din 1993 "Mitocanii în Beverly Hills", a fost difuzat de televiziunea CBS timp de nouă sezoane, în perioada 1962-1971. "The Beverly Hillbillies" a fost unul dintre cele mai populare programe de televiziune din Statele Unite în anii 1960.

Singurul rol într-un film de cinema obţinut de Donna Douglas în cariera ei a fost în pelicula muzicală "Frankie şi Johnny/ Frankie and Johnny". În acest film, Donna Douglas a interpretat rolul iubitei lui Elvis Presley, alături de regele rock'n'roll-ului.

În 2011, Douglas a ajuns la o înţelegere în cadrul unui proces împotriva fabricantului de jucării Mattel şi a diviziei CBS Consumer Products, după ce o păpuşă Barbie a fost creată fără permisiunea sa după personajul Elly May Clampett, interpretat de actriţă în sitcomul difuzat de CBS.

În 1993 a dat în judecată compania Disney, acuzând-o că ar fi furat conceptul său pentru comedia "Sister Act", în care joacă Whoopi Goldberg şi Harvey Keitel. Donna Douglas a pierdut acest proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici