Actriţa Brittany Murphy a murit la vârsta de 32 de ani - GALERIE FOTO

Actriţa americană Brittany Murphy, cunoscută pentru roluri precum cele din "8 Mile" şi "Tinereţe furată", a murit duminică, la vârsta de 32 de ani, într-un spital din Los Angeles, din cauze naturale.

4722 afișări
Imaginea articolului Actriţa Brittany Murphy a murit la vârsta de 32 de ani - GALERIE FOTO

Actriţa Brittany Murphy a murit la vârsta de 32 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decesul lui Brittany Murphy a fost pronunţat duminică seară, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, la două ore după ce actriţa a fost găsită leşinată la duş, în locuinţa sa din Hollywood Hills, de către mama sa. Un purtător de cuvânt al Institutului de medicină legală din Los Angeles a declarat că actriţa a murit din cauze naturale, dar că o autopsie va fi efectuată în următoarele zile.

Murphy a jucat în filme alături de staruri precum Michael Douglas, Ashton Kutcher, Eminem şi Angelina Jolie, dar nu a reuşit să atingă succesul acestora. În ultimii ani a jucat mai ales în filme cu buget redus, în timp ce aspectul ei fizic emaciat a stârnit îngrijorare în ceea ce privea starea ei de sănătate.

"(Astăzi, duminică, n.r.) lumea a pierdut o bucăţică de soare", a scris Kutcher, un fost iubit al actriţei, pe pagina sa de Twitter. "Ne vedem în partea cealaltă, puştioaico", a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt al actriţei a refuzat să facă vreun comentariu, declarând că familia acesteia doreşte să i se respecte intimitatea.

La începutul lui decembrie, presa americană scria că Murphy a fost concediată din distribuţia filmului independent "The Caller". Purtătorul ei de cuvânt a declarat, însă, că întreruperea contractului a fost consecinţa unor diferende de ordin creativ. Când Murphy şi soţul său, scenaristul britanic Simon Monjack, cu care era căsătorită de doi ani, s-au întors în Los Angeles, de pe platourile de filmare din Puerto Rico, aceasta şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost dusă la spital.

În urmă cu două săptămâni, a fost lansat pe marile ecrane un alt film în care aceasta a jucat, thrillerul cu buget redus "Across the Hall". Totodată, Murphy terminase de curând filmările pentru "The Expendables", în regia lui Sylvester Stallone.

Murphy s-a născut în Atlanta, pe 10 noiembrie1977, şi a crescut în New Jersey. Împreună cu mama sa s-a mutat la Los Angeles, la începutul anilor 1990, în speranţa că va deveni o actriţă de succes.

Şi-a făcut debutul în comedia "Liceenele din Beverly Hills/ Clueless" (1995), alături de Alicia Silverstone. "Întotdeauna m-am simţit legată de ea, pentru că am împărtăşit o experienţă specială în vieţile noastre", a declarat Silverstone pentru revista People, la aflarea veştii despre decesul acesteia. "În inima mea există dragoste pentru ea şi sper că este liniştită. Este cu adevărat trist", a mai spus aceasta.

Murphy a continuat cu roluri de televiziune şi a apărut în două filme în 1999 - "Frumuseţe mortală/ Drop Dead Gorgeous" şi "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", pentru care Jolie a primit un premiu Oscar.

Murphy a lucrat alături de Michael Douglas în thrillerul "Nicio vorbă/ Don't Say a Word" (2001) şi de Eminem, în "8 Mile" (2002).

În 2003, Murphy a jucat alături de Ashton Kutcher în comedia romantică "Tineri însurăţei/ Just Married" şi de Dakota Fanning, în "Fete de bani gata/ Uptown Girls". Însă filmele nu au avut mari încasări şi nici nu au fost foarte apreciate de critici. Ultimul său rol notabil a fost cel din "Sin City" (2005).

Murphy s-a bucurat de mai mult succes în televiziune şi şi-a împrumutat vocea unor personaje animate, precum cel al Luannei Platter din serialul "King of the Hill". Totodată, ea a asigurat vocea unuia dintre pinguinii din filmul de succes "Happy Feet" (2006).

8 Mile

Across the Hall

The Expendables

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici