Actriţa care a intermediat întâlnirea dintre Sean Penn şi "El Chapo" va fi chestionată de autorităţi

Actriţa Kate del Castillo, care l-a ajutat pe actorul Sean Penn să realizeze un interviu cu traficantul de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman, va fi chestionată de autorităţile din Mexic în privinţa legăturilor sale cu acel interlop, a anunţat, luni, un oficial mexican, citat de Reuters.

1861 afișări
Imaginea articolului Actriţa care a intermediat întâlnirea dintre Sean Penn şi "El Chapo" va fi chestionată de autorităţi

Actriţa care a intermediat întâlnirea dintre Sean Penn şi "El Chapo" va fi chestionată de autorităţi

Kate del Castillo va fi audiată de autorităţile mexicane săptămâna viitoare, a precizat un reprezentant al Procuraturii Generale din Mexic.

Pe de altă parte, Mexicul a deschis o anchetă ce vizează acuzaţia de spălare de bani cu care se confruntă actriţa Kate del Castillo, a anunţat, marţi, un oficial mexican, citat de Reuters.

Procurorul General Arely Gomez a spus, într-un interviu publicat în cotidianul El Universal, că "există anumite indicii" potrivit cărora Kate del Castillo ar fi folosit o sumă de bani primită de la Guzman pentru a-şi finanţa afacerea cu tequila.

Guzman, liderul cartelului drogurilor din provincia Sinaloa, a fost capturat pe 8 ianuarie, în oraşul Los Mochis din nord-vestul Mexicului, la şase luni după evadarea lui spectaculoasă dintr-o închisoare de maximă securitate, printr-un tunel lung de peste 1,6 kilometri.

Revista Rolling Stone a publicat în ziua următoare un articol scris de Sean Penn, care a descris întâlnirea sa cu Guzman, organizată în mare secret, în junglă, în perioada în care cunoscutul interlop era dat în urmărire generală.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al guvernului din Mexic a spus că autorităţile nu îi vor pune în mod oficial sub acuzare pe Sean Penn şi Kate del Castillo pentru organizarea întâlnirii cu Guzman, dar vor investiga circumstanţele în care a avut loc acea întâlnire.

Flirtul dintre Guzman şi Kate del Catillo, evidenţiat prin mai multe fraze extrase din SMS-urile schimbate de cei doi, a şocat Mexicul, iar un oficial din această ţară a dezvăluit, săptămâna trecută, că "obsesia" interlopului pentru actriţă l-a făcut să renunţe la prudenţă, permiţând astfel autorităţilor să îl captureze.

Tot săptămâna trecută, Kate del Castillo a publicat pe Twitter un mesaj prin care a mulţumit fanilor ei: "Deloc surprinzător, mulţi au ales să inventeze diverse lucruri, despre care ei cred că ar putea genera poveşti interesante, dar care nu sunt adevărate". Actriţa mexicană a promis că va dezvălui la timpul potrivit propria versiune asupra acestor fapte.

Procurorul General al Mexicului, Arely Gomez, a spus că întâlnirea dintre Sean Penn şi Guzman, organizată în junglă, în secret, în octombrie 2015, a fost "esenţială" pentru recapturarea interlopului mexican.

Sean Penn a respins însă, săptămâna trecută, această afirmaţie, considerând că întalnirea lui cu "El Chapo" nu a reprezentat un element crucial în prinderea interlopului mexican.

Actriţa mexicană Kate del Castillo, vedeta telenovelei "La Reina del Sur", produsă de postul de televiziune Telemundo, în care a interpretat rolul unei femei nemiloase, lider al unui cartel, l-a însoţit pe Sean Penn într-o regiune secretă din jungla mexicană. Întâlnirea a fost aranjată de un producător TV, căruia Sean Penn i se adresează în articolul din revista Rolling Stone cu apelativul "Espinoza".

Kate del Castillo a jucat recent şi în serialul "Jane the Virgin", în cadrul strategiei sale de revitalizare a carierei, prin implicarea în seriale TV produse în limba engleză. Următorul ei proiect TV este un serial produs de platforma online Netflix, intitulat "Ingobernable", în care va interpreta rolul soţiei unui preşedinte mexican. Anterior, vedeta mexicană a jucat în celebrul serial american "Weeds" şi într-un lungmetraj apreciat la Festivalul Sundance, intitulat "Under the Same Moon".

Joaquin Guzman, supranumit "El Chapo", a evadat în iulie 2015 din Penitenciarul de maximă securitate Altiplano, fugind printr-un tunel săpat de membrii cartelului de droguri pe care îl conduce.

El a fost capturat după ce forţele mexicane au luat cu asalt o casă din oraşul de coastă Los Mochis, situat în statul său natal Sinaloa. Casa era supravegheată de o lună, a declarat procurorul general Arely Gomez. Guzman a sosit la locuinţă pe 7 ianuarie, iar autorităţile au declanşat operaţiunea în dimineaţa următoare, pe 8 ianuarie.

Forţele mexicane au fost vizate de focuri de armă din interiorul casei, potrivit lui Gomez. Cinci suspecţi au murit şi şase au fost arestaţi, în timp ce un membru al forţelor mexicane a fost rănit.

În timpul schimbului de focuri, Guzman şi un adjunct al său au fugit printr-un tunel care duce în sistemul de canalizare al oraşului. Soldaţii i-au urmărit prin tunelurile sistemului de canalizare, dar el a reuşit să iasă la suprafaţă şi a furat o maşină. Guzman a fost pe punctul de a scăpa din nou, dar autorităţile au localizat maşina pe o autostradă din afara oraşului şi l-au capturat.

Autorităţile mexicane au anunţat că îl vor extrăda pe Joaquin "El Chapo" Guzman în Statele Unite, unde este acuzat de trafic de droguri.

Sean Penn, în vârstă de 55 de ani, are în spate o lungă carieră şi a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Mystic River", în 2004. Penn a debutat, de asemenea, ca regizor, în 2007, cu drama "Into the Wild", foarte apreciată de critici. Starul hollywoodian a câştigat un al doilea premiu Oscar din carieră, în 2009, pentru interpretarea memorabilă a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile homosexualilor, din filmul "Milk - Preţul curajului".

Sean Penn a mai jucat în "Pomul vieţii/ The Tree of Life", de Terrence Malick, şi thrillerul politic "Ţintă legitimă/ Fair Game", o adaptare de Doug Liman a memoriilor scrise de Valerie Plame. Cele mai recente filme ale sale sunt "Elita gangsterilor/ Gangster Squad"(2013) şi "The Gunman. Pe viaţă şi pe moarte/ The Gunman" (2015).

Sean Penn s-a implicat în ultimii ani în numeroase acţiuni umanitare şi cauze sociale, sprijinind eforturile de reconstrucţie a oraşului New Orleans, devastat de uraganul Katrina şi, recent, taberele de refugiaţi din Haiti, după devastatorul seism din ianuarie 2010. Starul american este renumit, de asemenea, pentru simpatia manifestată faţă de o serie de lideri politici controversaţi, precum Evo Morales, Hugo Chavez şi Fidel Castro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici