Actriţa Cynthia Nixon, premiată de o organizaţie gay

Actriţa Cynthia Nixon, interpreta Mirandei Hobbes din franciza "Totul despre sex", a primit, sâmbătă seară, la New York, premiul GLAAD Media din partea organizaţiei Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

72 afișări
Imaginea articolului Actriţa Cynthia Nixon, premiată de o organizaţie gay

Actriţa Cynthia Nixon, premiată de o organizaţie gay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi aducem instituţia căsătoriei înapoi la fundamentele ei şi o revitalizăm de la rădăcină în sus!", a declarat Cynthia Nixon în discursul ei de acceptare a premiului, susţinut sâmbătă seară, în timpul celei de-a 21-a gale anuale GLAAD Media Awards.

Serialul de televiziune "Brothers & Sisters", difuzat de postul american ABC, care spune povestea unui cuplu gay ce încearcă să îşi întemeieze o familie, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic.

Actriţa Sigourney Weaver a fost şi ea prezentă la această gală şi a acceptat premiul decernat celei mai bune miniserii de televiziune, în numele întregii echipe a producţiei "Prayers for Bobby". În această miniserie, inspirată dintr-o poveste adevărată, Sigourney Weaver a interpretat rolul unei soţii casnice din anii '70, foarte religioasă, care încearcă să accepte faptul că fiul ei este homosexual.

"The Oprah Winfrey Show" s-a impus la categoria cel mai bun episod al unui talk-show, pentru "Ellen DeGeneres and Her Wife, Portia de Rossi".

Lungmetrajul hispano-britanic "Little Ashes" a primit premiul GLAAD Media pentru cel mai bun film lansat în ediţie limitată, iar printre ceilalţi câştigători, premiaţi pentru faptul că au acoperit în emisiunile lor problematica homosexualităţii, s-au numărat "The Rachel Maddow Show" (MSNBC), NBC, The New York Times, CNN şi ESPN.com.

Joy Behar, coprezentatorul emisiunii "The View", difuzată de postul ABC, a primit premiul pentru excelenţă, graţie iniţiativei sale de a vorbi despre drepturile civile ale persoanelor homosexuale în această emisiune diurnă, extrem de populară în Statele Unite ale Americii.

Însă seara i-a aparţinut actriţei Cynthia Nixon, care, în mai 2009, a declarat publicului prezent la un eveniment organizat la New York pentru susţinerea căsătoriilor homosexuale, intitulat Love, Peace and Marriage Equality, că s-a logodit în aprilie cu partenera sa de viaţă, activista americană Christine Marinoni. Nixon a fost recompensată cu Vito Russo Award, decernat în memoria criticului de film cu acelaşi nume, un renumit activist pentru drepturile persoanelor gay.

Alianţa împotriva defăimării homosexualilor şi lesbienelor (GLAAD) a fost înfiinţată în urmă cu peste 21 de ani, cu scopul de a transmite în societate imagini pozitive despre vieţile persoanelor homosexuale, pentru a contracara efectul negativ produs de reportajele despre SIDA din anii '80. Alte premii GLAAD vor fi acordate în aprilie, la Los Angeles, şi în iunie, la San Francisco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici