Actriţa Kristin Scott Thomas, premiată pentru întreaga carieră la British Independent Film Awards

Actriţa britanică Kristin Scott Thomas va primi premiul pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta a galei British Independent Film Awards (BIFA), care va avea loc pe 1 decembrie, la Londra, potrivit Variety.

174 afișări
Imaginea articolului Actriţa Kristin Scott Thomas, premiată pentru întreaga carieră la British Independent Film Awards

Actriţa Kristin Scott Thomas, premiată pentru întreaga carieră la British Independent Film Awards

Kristin Scott Thomas va primi Richard Harris Award pentru contribuţia la dezvoltarea cinematografiei britanice. Aceasta se alătură astfel unei lungi serii de personalităţi onorate cu acest premiu, precum Judi Dench, în 2018, Daniel Day-Lewis, Emma Thompson şi Chiwetel Ejiiofor.

Actriţă versatilă de teatru şi film, Kristin Scott Thomas a devenit celebră graţie unor roluri memorabile pe care le-a interpretat în lungmetrajele "Patru nunţi şi o înmormântare/ Four Weddings and a Funeral", "Pacientul englez/ The English Pacient" şi "Gosford Park".

A primit o nominalizare la Oscar ("Pacientul englez"), două nominalizări la Globul de Aur ("Pacientul englez", "Te iubesc de mult") şi a fost de patru ori nominalizată la premiile BAFTA ("Patru nunţi şi o înmormântare", "Pacientul englez", "Te iubesc de mult" şi "John Lennon: Începutul unei legende") -, câştigând acest trofeu cu rolul din "Patru nunţi şi o înmormântare".

Gala BIFA celebrează filmele britanice realizate cu bugete de producţie mai mici de 20 de milioane de lire sterline.

Cea de-a 22-a ediţie a galei BIFA va avea loc la Londra, pe 1 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici