Actriţa Susan Sarandon, arestată la un miting anti-Trump

Actriţa americană Susan Sarandon s-a numărat printre cele 575 de femei arestate joi, la Washington, după ce au participat la un protest faţă de politica privind imigranţii a lui Donald Trump, organizat la Departamentul de Justiţie din Senat, potrivit theguardian.com.

3797 afișări
Imaginea articolului Actriţa Susan Sarandon, arestată la un miting anti-Trump

Actriţa Susan Sarandon, arestată la un miting anti-Trump

Actriţa Susan Sarandon a transmis mesaje pe platforma de socializare online Twitter în timpul protestului.

Femeile au afişat pancarte cu mesajul "Ne pasă", o referire la un text imprimat pe o jachetă purtată de prima doamnă a SUA, Melania Trump, în timp ce a efectuat o vizită la un centru pentru imigranţi, săptămâna trecută.

De asemenea, protestatarele au scandat mesaje precum "Ce vrem? Familii libere!" şi "Aşa arată democraţia".

Protestatarele au fost arestate, puse sub acuzare şi apoi eliberate.

Protestul a fost organizat de Marşul Femeilor (Women’s March) şi de Centrul pentru democraţie populară (Center for Popular Democracy).

Săptămâna trecută, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat o ordonanţă executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinţii imigranţi.

Administraţia de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranţilor de părinţi la frontiera cu Mexicul. Autorităţile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranţii care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferaţi în centre speciale.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, a elaborat o ordonanţă executivă pentru evitarea acestor situaţii. Ordonanţa prevede noi proceduri, prin care copiii nu vor mai fi separaţi de părinţii depistaţi că intră ilegal în Statele Unite.

În vârstă de 71 de ani, actriţa americană Susan Sarandon, nominalizată de cinci ori la premiul Oscar, a primit în această distincţie în 1996, pentru rolul principal din "Culoarul morţii/ Dead Man Walking". Susan Sarandon este, de asemenea, o susţinătoare a campaniilor pentru drepturile omului şi a militat în ultimii 30 de ani pentru diverse cauze liberale. Actriţa s-a opus în mod public, în 2003, campaniei militare americane din Irak.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici