Actriţa Tania Malett, Bond Girl în filmul "Goldfinger", a murit la vârsta de 77 de ani

Actriţa britanică Tania Malett, cunoscută pentru rolul Tilly Masterson, partenera lui James Bond din filmul "Goldfinger" (1964), a murit la vârsta de 77 de ani, relatează hollywoodreporter.com.

955 afișări
Imaginea articolului Actriţa Tania Malett, Bond Girl în filmul "Goldfinger", a murit la vârsta de 77 de ani

Actriţa Tania Malett, Bond Girl în filmul "Goldfinger", a murit la vârsta de 77 de ani

Anunţul a fost făcut pe pagina oficială a francizei "James Bond" de pe reţeaua de micro-blogging Twitter.

Tania Mallet s-a născut pe 19 mai 1941, dintr-un tată britanic şi o mamă rusoaică, şi şi-a început cariera de fotomodel la vârsta de 16 ani, atingând apogeul profesional în anii 1950 şi 1960. Iniţial, Mallet a încercat să obţină rolul Tatiana Romanova din filmul "From Russia, With Love/ Din Rusia, cu drag", însă partitura i-a fost repartizată actriţei italiene Daniela Bianchi. Ea a ajuns să joace în următorul film din seria "James Bond", "Goldfinger", după ce o fotografie cu ea publicată în revista Vogue a ajuns în mâinile producătorului Cubby Broccoli.

Personajul ei din "Goldfinger", Tilly Masterson, dorea să se răzbune pe personajul negativ principal, pe care îl considera vinovat de moartea surorii sale. Ea nu apucă să îşi împlinească scopul, deoarece este ucisă de Oddjob, slujitorul acestuia.

Mallet a mai avut o apariţie necreditată în serialul "The New Avengers", lansat în 1976.

În 2003, ea a declarat pentru MI6, un site dedicat celebrei serii "James Bond", că a decis să se întoarcă la meseria de model deoarece se simţea mai confortabil în lumea modei decât în cea a filmului. Aceasta a susţinut că restricţiile care i s-au impus în timpul filmărilor, precum cea de a pleca în străinătate sau cea de a călări, i s-au părut a fi îngrozitoare. Ea a mai spus şi că munca în lumea modei a fost mai profitabilă decât actoria.

Seria de filme "James Bond", bazată pe romanele scriitorului britanic Ian Fleming, este una dintre cele mai longevive din lume, ea incluzând până în prezent 24 de pelicule. Printre cei mai longevivi interpreţi ai rolului celebrului spion se numără actorii britanici Roger Moore şi Sean Connery, care au apărut în şapte, respectiv şase pelicule, şi irlandezul Pierce Brosnan, care a apărut în patru. Al 25-lea film din serie, care are titlul de lucru "Eclipse", va fi lansat pe 8 aprilie 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici