Acupunctura, cea mai eficientă metodă de tratare a durerilor de spate

Acupunctura este o metodă de tratare a durerilor de spate mult mai eficientă decât terapiile tradiţionale, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii germani publicat în Archives of Internal Medicine, informează bbc.co.uk.

142 afișări
Imaginea articolului Acupunctura, cea mai eficientă metodă de tratare a durerilor de spate

Acupunctura, cea mai eficientă metodă de tratare a durerilor de spate

La studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Bochum din Ruhr au participat 1.100 de pacienţi. O parte dintre bolnavi au fost trataţi de dureri de spate prin acupunctură, restul au primit fie un tratament tradiţional, fie un placebo al acupuncturii tradiţionale - acele nu au fost introduse adânc în piele şi nici în punctele cheie utilizate în terapia standard.

După şase luni, 47% dintre pacienţii trataţi prin acupunctură au raportat o îmbunătăţire a simptomelor, faţă de 44% dintre pacienţii care au primit un placebo şi faţă de 27% dintre bolnavii care au primit tratament medicamentos tradiţional.

Potrivit rezultatelor studiului, pacienţii care au primit un fals tratament de acupunctură s-au simţit mai bine decât cei care au primit medicamentele tradiţionale.

"Nu numai că intensitatea durerii a scăzut, dar pacienţii au raportat o îmbunătăţire a stilului de viaţă, afectat cel mai adesea de durerile cronice de spate", a declarat profesorul Heinz Endres, coordonatorul studiului.

Specialiştii nu ştiu exact cre sunt mecanismele acupuncturii dar au câteva teorii, printre care aceea că organismul reacţionează pozitiv la orice înţepătură de ac sau că acupunctura poate pur şi simplu declanşa un efect placebo. Este posibil, spun specialiştii, ca mesajele de durere care ajung la creier să fie blocate prin stimuli concurenţi, precum durerea declanşată de înţepătură.

Acupunctura este un tratament extrem de utilizat în medicina chineză tradiţională şi se bazează pe teoria că acele pot fi utilizate pentru a elibera energia vitală a organismului - Qi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici