Adele, acuzată de plagiat: Artista britanică ar fi "furat" melodia unui cântăreţ kurd - VIDEO

Piesa "Million Years Ago" de pe cel mai recent album lansat de Adele, "25", a devenit subiect de controversă. Fanii unui renumit cântăreţ de origine kurdă susţin că artista britanică a "furat" una din melodiile lui Ahmet Kaya.

630 afișări
Imaginea articolului Adele, acuzată de plagiat: Artista britanică ar fi "furat" melodia unui cântăreţ kurd - VIDEO

Adele acuzată că ar fi "furat" melodia unui cântăreţ kurd (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Asemănări "izbitoare" au fost semnalate între noua baladă cântată de Adele şi melodia "Acilara Tutunmak/ Clinging to Pain" compusă de Ahmet Kaya, în 1985. Purtătorul de cuvânt al cântăreţei britanice nu a răspuns acestor acuzaţii, informează The Guardian.

"Adele a furat de la noi," a scris unul din fani, pe Twitter, în timp ce un altul a postat o imagine cu cei doi artişti şi mesajul: "Dumnezeu să te bată, hoaţo".

Kaya a fost un renumit cântăreţ kurd din Malatya, Turcia, care a murit în exil la Paris, în 2000. După ce fanii cântăreţului au făcut vâlvă pe reţelele de socializare, văduva artistului, Gülten Kaya, şi-a declarat convingerea că Adele nu ar plagia o melodie: "Dacă ar fi făcut acest lucru în mod intenţionat atunci ar fi furt".

Cel de-al treilea album al cântăreţei britanice, intitulat "25", a depăşit recordul înregistrat de trupa Oasis în 1997 cu albumul "Be Here Now", care s-a vândut în 696.000 de exemplare doar într-o săptămână de la lansarea pe piaţa britanică.

Albumul "25" a fost vândut în 800.307 copii în doar o săptămână de la lansarea sa, în Marea Britanie, pe 20 noiembrie, a anunţat Official Charts Company.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici