Adrien Brody, protagonistul unui film biografic despre oceanograful Jacques-Yves Cousteau

Actorul american Adrien Brody va interpreta rolul principal într-un lungmetraj despre viaţa şi activitatea celebrului oceanograf francez Jacques-Yves Cousteau.

340 afișări
Imaginea articolului Adrien Brody, protagonistul unui film biografic despre oceanograful Jacques-Yves Cousteau

Adrien Brody (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Informaţia a fost dezvăluită, într-un interviu acordat site-ului Allocine.fr, de actorul francez Pierre Niney, care va face parte la rândul său din distribuţia acestui proiect cinematografic, ce va fi regizat de cineastul Jerôme Salle. Pierre Niney va interpreta rolul fiului cel mic al renumitului oceanograf, Philippe Cousteau, decedat în mod tragic într-un accident de hidroavion, în anul 1979, informează lefigaro.fr.

Acest film biografic se va intitula "Odyssey". Titlul nu îi va surprinde pe admiratorii lui Cousteau, care, întreaga lui viaţă, a arătat o veritabilă fascinaţie pentru al acest poem al lui Homer. Exploratorul francez şi-a botezat vasul Calypso, după numele nimfei care l-a sedus pe Ulise în drumul său de întoarcere în Itaca. Apoi, la începutul anilor '70, Jacques-Yves Cousteau a intitulat "L'Odyssée sous-marine du commandant Cousteau" documentarul său televizat care, depăşindu-şi epoca, denunţa pericolul ecologic care ameninţă Terra.

Deşi numele celor doi actori principali din filmul biografic ce va fi regizat de Jérôme Salle sunt anunţate, nu se cunoaşte aproape nimic despre scenariu. Cariera execepţională a oceanografului Jacques Yves-Cousteau, care a durat aproape 60 de ani, autorizează orice speculaţie. Aventurile celebrului explorator francez l-au inspirat deja pe Wes Anderson în 2004. Filmul "The Life Aquatic" şi eroul său Steve Zissou au împrumutat la acea vreme destul de multe elemente din destinul ieşit din comun al căpitanului vasului Calypso, fără a se putea spune însă că acea peliculă era cu adevărat un film biografic.

Tragedia - moartea unui fiu -, aventura - folosirea scafandrilor moderni pentru descoperirea universului submarin - şi arta comunicării - "Le Monde du silence", coregizat alături de Louis Malle a câştigat trofeul Palme d'Or la Cannes în 1956 şi Oscarul pentru cel mai bun documentar în 1957 - reprezintă subiecte bogate, care au potenţialul de a oferi multe piste scenaristice cineastului Jérôme Salle.

Potrivit presei internaţionale, filmul "Odyssey" va fi turnat în limba engleză.

Jacques-Yves Cousteau a fost un ofiţer francez, oceanograf, explorator al vieţii subacvatice şi cineast, care a devenit cunoscut în întreaga lume în calitate de comandant al navei Calypso.

Adrien Brody a devenit celebru cu rolul din filmul lui Roman Polanski "Pianistul", pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, dar şi cu premiul César, el fiind primul american care a primit această distincţie franceză. Actorul american a putut fi văzut recent în filmele "Cadillac Records", "Fraţii Bloom/ Brothers Bloom", "Hibrid/ Splice", "Predators" şi "Miezul nopţii în Paris".

Pierre Niney, un tânăr actor în plină ascensiune, s-a remarcat recent cu interpretarea impresionantă a lui Yves Saint Laurent în filmul biografic regizat de Jalil Lespert dedicat celebrului creator de modă francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici