AG Weinberger concertează, duminică, în noua formulă de grup, la Sala Teatrelli din Capitală

AG Weinberger va susţine, duminică, de la ora 20.00, la Sala Teatrelli din Bucureşti, concertul "Reclaiming Territory", în noua formulă de grup, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

280 afișări
Imaginea articolului AG Weinberger concertează, duminică, în noua formulă de grup, la Sala Teatrelli din Capitală

AG Weinberger concertează, duminică, în noua formulă de grup, la Sala Teatrelli din Capitală (Imagine: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto)

AG Weinberger revine la formula de grup, de data aceasta cu o nouă dimensiune componistică şi într-o manieră stilistică diferită, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecţie.

Noua formulă de grup, AG Weinberger 4th, recreează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker şi selecţia din compoziţiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.

Considerat de critici "Mr. Blues" al României, şi de B.B. King "un chitarist charismatic de cea mai înaltă clasă", AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la şapte categorii ale premiilor Grammy, în 2007. De asemenea, el a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, în 2011.

AG Weinberger este chitarist, solist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV şi producător de albume. În 1998, a fost invitat la Festivalul Bluestock, iar, în mai 2000, a plecat "în exil cultural" în Statele Unite ale Americii.

"Nashville Calling", primul album produs integral în Statele Unite ale Americii, semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, în Nashville, Tennessee.

O altă activitate a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru.

Biletele pot fi achiziţionate de la sediul Creart din Bucureşti, din Piaţa Alexandru Lahovari şi din reţeaua de bilete Eventim, preţul fiind de 29,70 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici