Ai adopta o pisică de 18 kilograme? Povestea lui Miau, felina care trebuie să ţină dietă - VIDEO

„Miau” are doi ani şi cântăreşte 18 kilograme. Stăpânul lui, în vârstă de 87 de ani, nu a mai putut să aibă grijă de el şi l-a dus la un centru de îngrijire a animalelor care acum se ocupă de dieta pisicii pentru ca aceasta să fie adoptată după ce va mai slăbi.

3597 afișări
Imaginea articolului Ai adopta o pisică de 18 kilograme? Povestea lui Miau, felina care trebuie să ţină dietă - VIDEO

Ai adopta o pisică de 18 kilograme? Povestea lui Miau, felina care trebuie să ţină dietă

În primă fază, Miau a fost dus la un centru de animale din New Mexico, dar aceştia nu erau siguri că pot aduce pisica la o greutate normală şi au trimis-o la o clinică specială din Santa Fe, informează Huffington Post

„Când te uiţi la pisica asta, îţi dai seama că este obeză. N-ai cum să ratezi acest lucru. Dar este totuşi o pisică drăguţă. Are o faţă foarte frumoasă. Doar că e incredibil de grasă”, a spus Ben Swan, reprezentantul centrului de animale. 

Miau va fi supus unui regim special pentru a începe să dea jos din kilogramele în plus. Scopul este să slăbească măcar cinci kilograme pentru a putea fi dat spre adopţie. Centrul de animale plănuieşte să-i ţină la curent pe cei care îşi doresc să adopte pisica prin postarea pe Facebook a modului cum decurge evoluţia dietei. 

Pisicii adulte cântăresc în mod normal între două şi şase kilograme. „Dacă intri pe internet vei vedea multe pisici grase, iar asta e din cauza stăpânilor care le-au hrănit doar cu un singur fel de mâncare, carne sau ceva care nu este echilibrat nutriţional. Apoi, pisica refuză să mai mănânce şi altceva şi se îngraşă şi mai mult”, a explicat Swan. 

Totuşi, Miau nu este cea mai grasă pisică din lume. Recordul îi aparţine lui Himmy, din Australia, care cântărea aproape 22 de kilograme. De la cazul lui Himmy, Cartea Recordurilor a refuzat să mai înregistreze astfel de „performanţe” pentru a nu încuraja şi alţi stăpâni să-şi hrănească excesiv animalele. 

În privinţa lui Miau, cei de la centru aşteaptă rezultatele analizelor de sânge pentru a se asigura că pisica nu are probleme cu inima. De când a fost luat în grijă de specialiştii în dietă, Miau a slăbit deja cateva sute de grame. 

Din cauza greutăţii, Miau nu se poate juca aşa cum o fac celelalte pisici. „E foarte drăguţă. Face ce face orice pisică normală doar că oboseşte foarte repede. Vom vedea ce putem face să îl ajutăm”, a mai spus Swan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici