Amal Clooney va fi avocata a doi jurnalişti Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar pentru că au investigat masacrarea musulmanilor rohingya

Avocata Amal Clooney, soţia starului american George Clooney, îi va reprezenta în instanţă pe doi jurnalişti ai agenţiei Reuters din Myanmar, aflaţi în închisoare pentru că au investigat masacrarea a zece musulmani rohingya de către forţele de securitate şi etnicii rakhine, transmite AFP.

1481 afișări
Imaginea articolului Amal Clooney va fi avocata a doi jurnalişti Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar pentru că au investigat masacrarea musulmanilor rohingya

Amal Clooney va fi avocata a doi jurnalişti Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar

Reporterii Wa Lone, în vârstă de 31 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 27 de ani, au fost arestaţi de poliţia din Myanmar în decembrie 2017 şi puşi sub acuzare în baza legii secretelor oficiale, ei riscând o pedeapsă de până la 14 ani de închisoare.

Cei doi reporteri se află în detenţie provizorie, în aşteptarea procesului.

Ancheta jurnaliştilor s-a bazat pe mărturii ale sătenilor budişti (rakhine), membri ai forţelor de ordine şi apropiaţi ai celor ucişi.

"Wa Lone şi Kyaw Soe Oo sunt anchetaţi pentru că au publicat informaţii", a declarat Amal Clooney într-un comunicat publicat joi.

Pentru avocata britanico-libaneză, după examinarea dosarului, "este clar, fără niciun dubiu, că aceşti doi jurnalişti sunt nevinovaţi şi ar trebui eliberaţi imediat".

Amal Clooney mai este de părere că acest caz "spune multe despre respectarea drepturilor şi a libertăţii de expresie în Myanmar".

Aproape 700.000 de membri ai minorităţii musulmane rohingya au fugit din statul Rakhine, Myanmar, de la lansarea, în august 2017, a unei ofensive a armatei locale contra rebelilor musulmani.

Amal Clooney, o avocată foarte respectată la nivel internaţional, a devenit celebră în urma căsătoriei cu starul hollywoodian George Clooney, în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici