Amelia Antoniu a născut o fetiţă

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă Amelia Antoniu a născut, sâmbătă, o fetiţă de 2,3 kilograme, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Bogdan Popescu.

176 afișări
Imaginea articolului Amelia Antoniu a născut o fetiţă

Amelia Antoniu a născut o fetiţă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Medicul Bogdan Popescu a spus că Amelia Antoniu a născut înainte de termen, la 35 de săptămâni, fetiţa a avut la naştere greutatea de 2,3 kilograme, iar starea de sănătate a bebeluşului este bună.

În aprilie 2010, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" a intrat în şoc septic în urma unei intervenţii de cauterizare de col uterin la care a fost supusă în Spitalul CF2 din Capitală. Ea a fost transferată atunci de la Spitalul CF2 la SUUB, unde a stat internată aproximativ trei săptămâni.

Ulterior, pe 14 mai 2010, Amelia Antoniu a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Capitală, după ce a făcut febră 39 de grade şi a acuzat dureri de spate, de rinichi şi de plămâni. Medicii au spus atunci că Amelia Antoniu are pneumonie. Ea a fost externată la sfârşitul lunii mai.

Ministerul Sănătăţii anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, că afecţiunile Ameliei Antoniu sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2.

Managerul Spitalului CF2, medicul Nicolae Efimov, spunea atunci că membrii comisiei de anchetă a Ministerului Sănătăţii au stabilit, în urma rezultatelor de laborator, că Amelia Antoniu a fost infectată cu un germene "eminamente de spital", înrudit cu pseudomonas aeruginosa.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor au declanşat anchete la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator ale unităţii sanitare au fost închise din 23 aprilie până în 12 mai 2010. Managerul Spitalului CF2 Constantin Tănase, şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie, şi trei medici coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi ATI au fost demişi.

Soţul Ameliei Antoniu, Niculae Gamenţ Antoniu a depus, în 19 mai 2010, plângere penală la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi la Secţia 1 Poliţie împotriva Spitalului CF2, el declarând că vrea ca toţi cei vinovaţi să fie sancţionaţi, iar necazul suferit de soţia sa să nu se mai repete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici