Amintirile fiicei lui Steve Jobs despre relaţia zbuciumată pe care a avut-o cu tatăl său, mult timp distant şi rece. Despre ultimele zile ale cofondatorului Apple: „Când ne-am îmbrăţişat, puteam să-i simt vertebrele şi coastele”

În timpul şcolii povestea cu mândrie că tatăl său era Steve Jobs. Spunea că este „faimos” şi că a „inventat calculatorul personal”, dar şi că „trăieşte într-o vilă şi conduce un Porsche decapotabil”, ba chiar poate „cumpăra unul nou când vrea el”, însă relaţia Lisei Brennan-Jobs cu tatăl său nu era una bună, transmite BBC.

2667 afișări
Imaginea articolului Amintirile fiicei lui Steve Jobs despre relaţia zbuciumată pe care a avut-o cu tatăl său, mult timp distant şi rece. Despre ultimele zile ale cofondatorului Apple: „Când ne-am îmbrăţişat, puteam să-i simt vertebrele şi coastele”

Amintirile fiicei lui Steve Jobs despre relaţia zbuciumată pe care a avut-o cu tatăl său. Ce i-a spus fondatorul Apple pe când se afla pe patul de moarte

În cartea sa de amintiri, „Small Fry” ( care s-au putea traduce ca „nesemnificativ”), fiica lui Steve Jobs descrie dificultăţile prin care a trecut fiindcă a trebuit să crească alături de un tată distant şi rece, care iniţial a refuzat să o recunoască drept copilul său.

Ultimele zile ale lui Jobs

Lisa Brennan-Jobs a povestit câteva fragmente din viaţa petrecută alături de tatăl său, şi mai ales, despre sentimentele, iluziile şi dezamăgirile pe care le-a suportat în timp ce încerca să devină fiica preferată a acestuia.

Din spusele sale se întelege că relaţia dintre ei s-a îmbunătăţit cu trecerea timpului, deşi niciodată nu a ajuns să fie atât de apropiată.

Femeia îl vizita frecvent pe tatăl său în ultimii ani de viaţă ai acestuia, până când a murit pe 5 octombrie 2011 de cancer pancreatic.

„Era în cameră, îmbrăcat în pantaloni scurţi. Avea picioarele descoperite. Înainte de a-mi lua la revedere, am fost la baie şi m-am pulverizat cu spray. Când m-am întors în camera lui, se ridica. Când ne-am îmbrăţişat, puteam să-i simt vertebrele şi coastele”, a povestit tânăra.

Scriitoarea povesteşte că atunci când s-au despărţit şi a început să meargă pentru a pleca acasa, Jobs i-a atras atenţia spunându-i „miroşi a parfum”.

Probe de ADN

Lisa Brennan-Job s-a născut pe 17 mai 1978. Părinţii săi, Steve Jobs şi Chrishann Brennan, aveau 23 de ani.  Mama sa a născut-o la ferma unui prieten din Oregon, iar Jobs a participat la naşterea copilului, deşi a spus tuturor că nu era fiica lui.

Potrivit fetei, la vârsta de doi ani, mama sa mergea la diferite persoane pentru a face curăţenie şi pentru a primi diverse ocupaţii, iar tatăl său nu a contribuit la creşterea sa.

În 1980, Steve Jobs trebuia să-i plătească pensie alimentară. El a negat că este tatăl acesteia, a declarat sub jurământ că e steril şi a furnizat numele altui bărbat despre care a spus că era tatăl biologic al fetei.

Probele ADN au confirmat că de fapt Jobs este tatăl Lisei şi tribunalul a decis ca el să plătească o pensie alimentară de 500 de dolari.

„Cazul s-a concluzionat pe 8 decembrie 1980, la instenţele avocaţilor ca procesul să se finalizeze. Patru zile mai târziu, Apple a ieşit pe piaţă şi, de la o zi la alta, averea tatălui meu era estimată la peste 200 de milioane de dolari”, a declarat Lisa Brennan-Jobs.

Puţin generos

Unul dintre episoadele pe care l-a reţinut fata este legat de maşini. Într-una din etapele vieţii sale, fiind adolescentă, Lisa mergea să doarmă în casa lui Jobs o zi pe săptămână în timp ce mama sa mergea la universitatea din San Francisco.

„În zilele acelea cinam, mergeam la piscină, vizionam filme vechi. Pe drum nu vorbeam”, a spus aceasta.

Într-o zi, l-a întrebat pe Jobs dacă poate rămâne cu maşina Porsche pe care acesta o avea, în momentul în care nu îi mai trebuia. Tatăl său i-a răspuns „sigur că nu”, pe un ton indiferent şi apăsător.

Atunci a realizat că Jobs „nu era generos cu banii, cu mâncarea sau cuvintele; ideea maşinilor de tip Porsche era o adevărată excepţie”.

Cel mai dureros lucru pe care tatăl său i l-a spus a fost „nu vei primi nimic. Înţelegi? Nimic. Nu vei primi nimic!”.

Articol scris de Denisa Crăciun

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici