Amy Winehouse revine pe scenă sub formă de HOLOGRAMĂ, într-un turneu mondial

O hologramă a regretatei cântăreţe Amy Winehouse, care a murit în 2011, va fi folosită într-un turneu mondial în care vor fi prezentate versiuni "modificate digital" ale hiturilor artistei britanice, potrivit Reuters.

560 afișări
Imaginea articolului Amy Winehouse revine pe scenă sub formă de HOLOGRAMĂ, într-un turneu mondial

Sursa foto: Twitter @Reporte_Indigo

Turneul este organizat de administratorii averii starului, în parteneriat cu compania BASE Hologram şi va include o trupă de instrumentişti şi backing vocals.

Tatăl lui Amy, Mitch Winehouse, spune despre acest turneu: "Muzica fiicei noastre a influenţat vieţile a milioane de persoane şi contează foarte mult că moştenirea sa dăinuie în acest mod inovator".

O parte din încasările turneului, care va debuta în toamna anului viitor, va fi donată Amy Winehouse Foundation.

Amy Winehouse nu este primul star decedat care apare pe scenă sub formă de hologramă. În 2012, la festivalul Coachella din SUA "a susţinut" un recital o hologramă a lui Tupac Shakur. De asemenea, o hologramă a lui Michael Jackson a dansat pe piesa "Slave to the Rhythm" la gala Billboard Music Awards din 2014.

BASE Hologram a mai organizat turnee cu hologramele lui Roy Orbison şi Mariei Callas.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei "intoxicaţii cu alcool".

Albumul "Back to Black" lansat de Amy Winehouse în 2006 a făcut din această artistă britanică o vedetă internaţională.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii "soul".

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici