Anchetă la Orchestra din Montreal după ce dirijorul Charles Dutoit a fost acuzat de hărţuire sexuală

Orchestra Simfonică din Montreal a anunţat că investighează acuzaţii de hărţuire sexuală care i s-au adus celebrului dirijor Charles Dutoit, fost director artistic al instituţiei, fapte pe care muzicianul le neagă, potrivit AFP.

135 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Orchestra din Montreal după ce dirijorul Charles Dutoit a fost acuzat de hărţuire sexuală

Anchetă la Orchestra din Montreal după ce dirijorul Charles Dutoit a fost acuzat de hărţuire sexuală

La sfârşitul săptămânii trecute, o membră a Orchestrei Simfonice din Montreal a depus o plângere în care l-a acuzat pe dirijorul elveţian în vârstă de 81 de ani de hărţuire sexuală.

"În lumina revelaţiilor făcute despre Charles Dutoit, comitetul executiv al Orchestrei Simfonice din Montreal a decis, azi (duminică, n.r.), să ia măsuri pentru a verifica în interiorul instituţiei acuzaţiile de hărţuire sexuală", se arată într-un comunicat.

Ancheta internă va fi efectuată de o terţă parte independentă, care are mandat pentru "a stabili faptele relevante, întâlnindu-se cu persoana care a depus plângere şi cu cealaltă persoană, care a fost acuzată", potrivit aceluiaşi comunicat.

Dutoit, care a fost director artistic al Orchestrei Simfonice din Montreal timp de 25 de ani, între 1977 şi 2002, a negat vehement acuzaţiile, potrivit unui comunicat emis de acesta sâmbătă.

"În timp ce contactul fizic informal este un lucru obişnuit în lumea artelor, ca gest de prietenie mutuală, serioasele acuzaţii făcute, care implică contact fizic forţat, nu au nicio bază reală", a spus Dutoit.

Plângerea a fost depusă după ce alte patru femei - trei cântăreţe şi o instrumentistă - au declarat pentru The Associated Press că au fost ţintele unui comportament sexual nepotrivit din partea dirijorului, între anii 1985 şi 2010.

După ce au fost făcute publice aceste acuzaţii, cel puţin cinci orchestre din lume - Orchestra Filarmonică din Londra, Orchestra din Cleveland, Orchestra Simfonică din San Francisco, Orchestra Simfonică din Boston şi Orchestra Filarmonică din New York - au renunţat la contractele cu Dutoit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici