André Rieu sărbătoreşte 1 Martie: Artistul le-a oferit mărţişoare doamnelor din orchestra sa

Violonistul André Rieu, care va susţine mai multe concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în luna iunie, a anunţat că a decis să sărbătorească o veche tradiţie din România, respectiv ziua de 1 Martie, oferindu-le mărţişoare doamnelor din orchestra sa.

455 afișări
Imaginea articolului André Rieu sărbătoreşte 1 Martie: Artistul le-a oferit mărţişoare doamnelor din orchestra sa

André Rieu sărbătoreşte 1 Martie: Artistul le-a oferit mărţişoare doamnelor din orchestra sa (Imagine: Facebook)

"Întrucât mă pregătesc pentru o mult-aşteptată serie de concerte în România, vreau să spun bun venit primăverii printr-o veche tradiţie românească - Le ofer mărţişoare doamnelor din orchestra mea, urându-le acestora un anotimp plin de iubire, speranţă şi fericire. Abia aştept să sărbătorim iubirea, muzica şi veselia, curând, împreună", a scris André Rieu pe contul său oficial de pe platforma de socializare Facebook.

Postarea sa este însoţită şi de două fotografii care le prezintă pe doamnele din orchestra artistului purtând mărţişoare.

Violonistul André Rieu va susţine mai multe concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 6, 7, 11, 12, 13 şi 14 iunie.

André Rieu promite un eveniment unic, concertele de la Bucureşti fiind singurele organizate în aer liber pe care artistul le susţine în lume, pe lângă cele de la Maastricht, oraşul său natal.

Peste 50.000 de bilete pentru concertele susţinute de André Rieu la Bucureşti s-au vândut până în prezent, cererea fiind în creştere.

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor şi compozitor. Acesta este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume, revitalizând muzica de vals la nivel internaţional cu spectacolele sale pline de extravaganţă şi de emoţie. Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

André Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de 5 ani, fiind încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig.

În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost Andre Gertier. Acesta şi-a terminat studiile în 1977, când a primit Premier Prix.

André Rieu a înfiinţat propria orchestră, Orchestra de Salon Maastricht, în 1978, iar nouă ani mai târziu dirija primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra, considerată în prezent cea mai mare ochestră privată la nivel internaţional, alături de care artistul concertează în întreaga lume, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

André Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca André Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care artistul şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici