Andrea Bocelli despre acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva lui Placido Domingo: Este ”absurd” să fie respinsă o legendă ca el

Cântăreţul Andrea Bocelli a vorbit într-un interviu despre acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate împotriva lui Placido Domingo şi spune că este ”absurd” să fie respinsă o legendă precum cunoscutul tenor, notează Associated Press.

241 afișări
Imaginea articolului Andrea Bocelli despre acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva lui Placido Domingo: Este ”absurd” să fie respinsă o legendă ca el

Andrea Bocelli despre acuzarea lui Placido Domingo: Este ”absurd” să fie respinsă o legendă ca el

Bocelli a etichetat drept “absurde” deciziile instituţiilor de operă care au anulat apariţiile lui Placido Domingo pe scenă înainte să fie cercetate în totalitate lucrurile de care este acuzat. Trei instituţii muzicale din Statele Unite au anulat apariţiile lui Domingo, după ce la adresa tenorului au apărut mai multe acuzaţii de hărţuire sexuală.

“Sunt încă îngrozit de ceea ce i s-a întâmplat acestui artist incredibil”, a spus Bocelli. “Asta nu înţeleg. Mâine poate să apară o doamnă să spună că Andrea Boceli i-a făcut rău acum zece ani. Şi din acel moment nimeni nu o să mai accepte să cânte cu mine, nicio Operă nu o să mă mai caute. E absurd.”.

Bocelli se pregăteşte pentru un turneu în Statele Unite care debutează în San Francisco, în decembrie şi se încheie la New York, la Madison Square Garden.

Associated Press a vorbit cu peste 20 de femei, cele mai multe afirmând că Domingo a încercat să le determine să întreţină relaţii sexuale cu el şi uneori le-a pedepsit pe linie profesională dacă l-au refuzat. O soprană susţine că tenorul i-a pipăit un sân după ce i-a strecurat mâna pe sub rochie.

Domingo a contestat acuzaţiile numindu-le ”în multe feluri, pur şi simplu incorecte”.

Bocelli este cel mai cunoscut artist care îi ia apărarea tenorului spaniol. Artistul atrage atenţia asupra “culturii reproşului” şi spune că oamenii ar trebui să ştie să distingă între moralitatea persoanelor publice şi valoarea lor artistică. În plus, spune Bocelli, publicul nu ar trebui să emită judecăţi legate de o persoană până când aceasta nu este condamnată.

Domingo, care împlineşte în ianuarie 79 de ani, a continuat să cânte în Europa şi după izbucnirea scandalului. Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo a arătat că Domingo a decis să nu apară în cadrul unui eveniment care va prefaţa olimpiada invocând ”complexitatea proiectului”. În acelaşi timp, Domingo va apărea în două concerte din cadrul seriei Verdi, I Vespri Siciliani”, în cadrul celei de-a 100-a ediţii a Festivalului de la Salzburg.

Tenorul a demisionat din postul de director general al Operei din Los Angeles, unde a fost declanşată o anchetă privind acuzaţiile formulate la adresa sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici