Andy Whitfield, starul seriei "Spartacus", a murit la 39 de ani

Actorul Andy Whitfield, starul serialului de televiziune "Spartacus: Nisip însângerat", a murit duminică, la vârsta de 39 de ani, din cauza unui cancer, limfom non-Hodgkin, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

10890 afișări
Imaginea articolului Andy Whitfield, starul seriei "Spartacus", a murit la 39 de ani

Andy Whitfield (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Andy Whitfield a interpretat în primul sezon al serialului "Spartacus: Nisip însângerat" - lansat anul trecut - rolul lui Spartacus, un luptător trac capturat de romani şi trimis să devină gladiator la şcoala de antrenament a lui Batiatus, interpretat de John Hannah, şi a soţiei sale, Lucretia, jucată de Lucy Lawless.

Însă în septembrie anul trecut Andrew Whitfield a anunţat că va părăsi show-ul care l-a consacrat, din cauza reapariţiei cancerului de care suferea - limfom non-Hodgkin.

Producţia celui de-al doilea sezon al serialului "Spartacus: Nisip însângerat" fusese deja amânată cu câteva luni înainte, când Andy Whitfield fusese diagnosticat cu acest tip de cancer. Actorul a răspuns foarte bine la tratamentul primit şi părea că s-a vindecat, însă, în toamna lui 2010, cancerul a revenit.

"Într-o dimineaţă de Sydney frumoasă şi însorită, înconjurat de familie, în braţele iubitei sale soţii, frumosul şi tânărul nostru luptător Andy Whitfield a pierdut lupta de 18 luni cu limfomul non-Hodgkin", a declarat Vashti Whitfield, soţia actorului, într-un comunicat.

Chris Albrecht, preşedintele şi CEO al Starz, compania producătoare a serialului "Spartacus: Nisip însângerat", s-a declarat "profund întristat" de pierderea lui Whitfield.

Andy Whitfield, care a mai jucat în filmele "The Clinic" (2010) şi "Gabriel" (2007), s-a născut în Tara Galilor, dar ulterior s-a mutat în Australia. După ce s-a îmbolnăvitr, el a fost înlocuit în serialul "Spartacus" de australianul Liam McIntyre.

Primul sezon al serialului a fost difuzat şi în România, de postul HBO.

Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer cu origini în sistemul limfatic şi este o boală mai răspândită decât limfomul Hodgkin. În 2009, aproape 66.000 de noi cazuri de limfom non-Hodgkin şi 19.500 de decese provocate de această maladie au fost înregistrate numai în Statele Unite ale Americii, potrivit National Cancer Institute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici