Angelina Jolie a participat la o ceremonie de includere în Camera Lorzilor din Marea Britanie

Angelina Jolie a fost prezentă luni la Palatul Westminster din Londra, unde a asistat la ceremonia de includere în Camera Lorzilor a bunei sale prietene Arminka Helic, asistenta fostului ministru de Externe din Marea Britanie.

194 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie a participat la o ceremonie de includere în Camera Lorzilor din Marea Britanie

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Baroneasa Arminka Helic, asistenta de origine bosniacă a fostului ministru de Externe britanic William Hague, a fost inclusă în camera superioară a Parlamentului britanic de premierul David Cameron, în august, iar luni a avut loc ceremonia oficială de primire a ei în Camera Lorzilor, informează contactmusic.com

Angelina Jolie, care a avut o colaborare foarte strânsă cu William Hague în calitatea ei de ambasadoare ONU, a ţinut să asiste la momentul în care Arminka Helic s-a aşezat pe banca Partidului Conservator din Parlamentul britanic, după ce a depus jurământul oficial faţă de regina Elizabeth a II-a.

După ceremonie, actriţa americană a declarat: "Sunt foarte onorată să fiu prezentă la includerea în Camera Lorzilor a bunei mele prietene, Lady Helic. Nu aş fi lipsit pentru nimic în lume de la această ceremonie".

William Hague, care a fost de curând numit în funcţia de Trimis special al premierului britanic pentru prevenirea violenţelor sexuale din zonele de război, a fost şi el prezent la ceremonia de luni.

Arminka Helic este persoana care a înlesnit legătura din Angelina Jolie şi William Hague, după ce i-a prezentat politicianului britanic o copie a filmului din 2011 "In the Land of Blood and Honey", debutul regizoral al actriţei hollywoodiene, care conţine o zguduitoare scenă de viol comisă în timpul Războiului din Bosnia.

Acel film l-a determinat pe William Hague să iniţieze un proiect care să pună capăt violenţelor sexuale din zonele de război şi să se asocieze cu Angelina Jolie pentru a organiza împreună prima ediţie a Global Summit to End Sexual Violence in Conflict, ce a fost organizată la Londra în luna iunie.

Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame de curând, fiind înnobilată de regina Elizabeth a II-a în semn de recunoaştere a implicării ei în campania de prevenire a violenţei sexuale (PVSI) şi împotriva folosirii violului ca armă de război.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici