Angelina Jolie, promovată în funcţia de trimis special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi

Actriţa americană Angelina Jolie, care era deja ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a fost promovată în funcţia de trimis special al directorului UNHCR, Antonio Guterres, pe care îl va reprezenta de acum înainte la nivel diplomatic.

203 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie, promovată în funcţia de trimis special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un post excelent", care a fost atribuit Angelinei Jolie, a declarat, marţi, Adrian Edwards, unul dintre purtătorii de cuvânt ai UNHCR, în timpul unei informări de presă.

UNHCR a luat decizia de a-i acorda actriţei americane titlul de "trimis special", întrucât aceasta a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate.

"În noul ei rol, va trebui să se concentreze asupra crizelor la o scară mai mare, care antrenează deplasări masive ale populaţiei (...) şi să reprezinte UNHCR şi pe Antonio Guterres la nivel diplomatic", a explicat Adrian Edwards.

"Angelina Jolie va pune accentul pe situaţiile urgente şi complexe şi va lucra pentru a facilita impunerea unor soluţii durabile pentru persoanele mutate în timpul conflictelor", a precizat el.

Angelina Jolie, care este ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), a vizitat mai multe zeci de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când deţine acest titlu, din 2001.

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Dl şi dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted". Ea a fost nominalizată la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru debutul său în regie, "In the Land of Blood and Honey".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici