"Angels", vernisaj caritabil pentru Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a incendiului din Colectiv

Arenele Romane vor găzdui lansarea proiectului vizual cu caracter caritabil "Angels", creat de fotograful Alex Csiki, pe 1 octombrie, începând cu ora 20:00. Încasările obţinute în urma vânzării lucrărilor vor fi direcţionate integral către Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a incediului din Colectiv.

952 afișări
Imaginea articolului "Angels", vernisaj caritabil pentru Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a incendiului din Colectiv

"Angels", vernisaj caritabil pentru Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a incendiului din Colectiv (Imagine Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Accesul publicului este liber şi va avea loc începând cu ora 18:00. Vocea evenimentului va fi asigurată de cunoscutul om de radio Andrei Gheorghe.

La 6 ani de la ultima sa lansare de proiect, Alex Csiki a reuşit să dea naştere, cu sprijinul Nikonisti, unui nou proiect plin de substanţă şi cu un puternic impact emoţional. Pentru "Angels", artistul s-a lăsat inspirat de Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a infernului serii de 30 Octombrie 2015 din clubul Colectiv, incendiu ce a răpit 64 de suflete şi a mutilat alte peste 100 de vieţi. Numele proiectului nu este intâmplător. Tedy este cel mai bun exemplu de luptătoare autentică, trecând cu fruntea sus şi zâmbind prin momente de neimaginat pentru a duce o viaţă normală din nou.

La Arene vor fi expuse 24 de lucrări semnate de Alex Csiki, fotografii printate in format mare. Toate lucrările vor fi însoţite de certificat de unicitate, fiecare lucrare din cele 24 fiind creată într-un singur exemplar şi semnată de catre artist. Un album în format mic cu toate lucrările va fi de asemenea pus în vanzare pentru spectatori.

Evoluţia lui Tedy a fost urmărită de foarte multe persoane. Mereu deschisă întrebărilor, cuvintele ei descriu cel mai bine lupta pe care o duce de peste 10 luni: “Pielea topindu-se ca o peliculă subţire de ceară, mirosul de carne arsă, fumul negru acoperindu-ne chipurile, părul arzând mocnit în îmbrăţisarea focului, strigăte de durere şi disperare. Acestea sunt amintirile mele dintr-o seară de vineri, concertul la care mi-am văzut pentru ultima oară o parte din prieteni. M-am trezit într-un spital, după o lună şi jumătate, cu degetele amputate, în incapacitatea de a vorbi, hrănită artificial, cu arsuri de gradul 2B si 3, pe 45% din suprafaţa corpului. În total peste 3 luni de spitalizare, numeroase operaţii de amputaţie, plastie şi reconstrucţie, sute de ore de kinetoterapie pentru a-mi putea recăpăta mobilitatea braţelor şi a capului, în încercarea de a duce o viaţă cât mai aproape de normal, dar nimic din toate astea nu doare mai tare ca amintirea zilei de 30 octombrie”.

“Artistul Alex Csiki se află într-o zodie tumultuoasă şi care, iată, îi ajută pe cei dăruiţi; a avut o serie remarcabilă de prezenţe în viaţa culturală românească şi opera sa este categoric pregatită să fie cunoscută de marile galerii care caută prezenţe surprinzătoare. Speranţă, căutare, un univers al luminii care te răvăşeşte, ziduri pe care lumina descoperă cărămizi stranii, singuratăţi şi stări de aşteptare, de mirare, de tristeţe dar şi de speranţă dată de aceeaşi lumină mereu misterioasă - fiinţe epurate, care se caută şi care-şi pun întrebări, stări de luptă cu sinele şi dureri profunde - sunt câteva coordonate pe care imaginea generală a expoziţiei se aşază ca nişte mari pânze, cortine semitransparente, pe nişte ruine ale unei opere unde s-au jucat mari tragedii dar unde încă mai există speranţa”, declară Lazăr Dinu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici