Anika Chebrolu, tânăra de 14 ani care a făcut o descoperire care ar putea duce la un remediu pentru Covid-19

În timp ce oamenii de ştiinţă din întreaga lume se luptă pentru a găsi un tratament pentru coronavirus, o fată de 14 ani face senzaţie cu o descoperire proprie.

16890 afișări
Imaginea articolului Anika Chebrolu, tânăra de 14 ani care a făcut o descoperire care ar putea duce la un remediu pentru Covid-19

O tânără de 14 ani a câştigat un premiu de 25.000 de dolari pentru o descoperire care ar putea duce la un remediu pentru Covid-19

Anika Chebrolu, o tânără de 14 ani din Frisco, Texas, a câştigat un concurs de ştiinţă denumit „3M Young Scientist Challenge din 2020” - şi un premiu de 25.000 de dolari - pentru o descoperire care ar putea oferi o potenţială terapie pentru Covid-19.

Invenţia foloseşte metodologia in-silico pentru a descoperi o moleculă de plumb care se poate lega selectiv de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2.

„În ultimele două zile, am văzut că există mediatizare excesivă a propiectului meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 şi reflectă speranţele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toţi ceilalţi, doresc să ne întoarceam la viaţa normală dinainte", a declarat Anika pentru CNN.

„Efortul meu din această vară de a găsi un compus de plumb care să se lege de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate părea a fi o picatură în ocean, dar totuşi se adaugă la toate aceste eforturi. Modul în care dezvolt această molecula în continuare, cu ajutorul virusologilor si specialiştilor în dezvoltarea de medicamente va determina succesul acestor eforturi”, a mai spus Anika. 

Anika, care este indiano-americană, şi-a prezentat proiectul când era în clasa a VIII-a - dar nu a fost concentrat pe găsirea unui remediu pentru Covid-19, ci pentru virusul gripal. 

"Din cauza gravităţii imense a pandemiei Covid-19 şi a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcţiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2",  a mai spus Anika.

„Anika are o minte curioasă şi şi-a folosit curiozitatea pentru a pune întrebări cu privire la un vaccin pentru Covid-19”, a declarat pentru CNN dr. Cindy Moss, un judecător al 3M Young Scientist Challenge.

Următorul ei obiectiv, spune ea, este să lucreze alături de oamenii de ştiinţă şi cercetătorii care luptă pentru „controlul morbidităţii şi mortalităţii” pandemiei, dezvoltând concluziile ei într-un remediu real pentru virus.

Coronavirusul a ucis peste 1,1 milioane de oameni la nivel global de când China a raportat a OMS, în decembrie, primul său caz. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici