Annie Lennox: Noul meu album ar putea fi ultimul

Cântăreaţa britanică Annie Lennox, fosta solistă a grupului Eurythmics, a spus că noul ei album ar putea fi şi ultimul, întrucât este "prea fericită pentru a compune piese noi", informează contactmusic.com.

246 afișări
Imaginea articolului Annie Lennox: Noul meu album ar putea fi ultimul

Annie Lennox: Noul meu album ar putea fi ultimul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La lansarea noului ei album, colecţia de coveruri "Nostalgia", luni, la Londra, cântăreaţa britanică a spus că acest material discografic ar putea fi "cântecul (ei) de lebădă".

După ce fanii şi-au exprimat dezamăgirea la aflarea veştii potrivit căreia artista ar putea să se retragă din activitate, Annie Lennox a spus: "De fiecare dată când făceam un album cu Dave Stewart (colegul ei din grupul Eurythmics) spuneam întotdeauna: «Acesta va fi ultimul». Iar apoi, după ce îmi lansam propriile albume, îmi spuneam: «Gata! Nu voi mai trece niciodată prin aşa ceva!» Dar am revenit de fiecare dată asupra deciziei".

Annie Lennox a dezvăluit, de asemenea, că în această perioadă este "prea fericită" pentru a compune piese noi: "Vreau să mulţumesc unei persoane al cărei nume nu îl voi pronunţa, dar care mă face foarte fericită în viaţa mea de acum. Multe dintre versurile mele erau un fel de catharsis, pentru că m-au ajutat foarte mult în trecut, când voiam să îmi exprim anumite sentimente. Nefericirea poate fi un bun catalizator pentru a compune cântece extraordinare, dar nu îţi doreşti să trăieşti nefericit 24 de ore din 24 şi 7 zile pe săptămână. Prefer să fiu lipsită de succes profesional, dar fericită, decât să fiu o artistă cu un succes extraordinar, dar să fiu complet nefericită".

"Nostalgia" este cel de-al şaselea album al cântăreţei Annie Lennox şi, totodată, primul ei LP din ultimii patru ani. Albumul reprezintă o colecţie de coveruri - interpretate de Annie Lennox - care include multe dintre piesele preferate ale cântăreţei în tinereţea acesteia.

Celebră pentru stilul său androgin, părul blond tuns scurt şi vocea sa specială, cântăreaţa a vândut peste 80 de milioane de discuri în timpul carierei, care numără hituri precum "Sweet Dreams (Are Made of This)" - pe care l-a cântat în duet cu Dave Stewart, partenerul ei din grupul Eurythmics, şi "No More I Love You's".

Grupul pop Eurythmics, format în anii '80 de Lennox alături de Dave Stewart, nu s-a destrămat niciodată oficial, însă cântăreaţa s-a distanţat de partenerul său muzical în anii '90 şi a continuat cu succes o carieră solo. Lennox şi Stewart s-au reunit în 1999, când au lansat albumul "Peace", urmat de un turneu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici