AntiMioriţa lui Nicu Covaci de la Phoenix: “Această naţie are un mare minus - îi lipseşte şira spinării"

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a povestit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului "Gândul", mai multe din experienţele trăite în perioada comunistă, în România, remarcând că românii trebuie să înveţe să spună "nu".

174 afișări
Imaginea articolului AntiMioriţa lui Nicu Covaci de la Phoenix: “Această naţie are un mare minus - îi lipseşte şira spinării"

AntiMioriţa lui Nicu Covaci de la Phoenix: “Această naţie are un mare minus - îi lipseşte şira spinării" (Imagine: Octav Ganea/Gândul)

Nicu Covaci a explicat că regretă filosofia în care a fost educată tânăra generaţie, aceea de "a te apleca după cum bate vântul": "Îmi pare rău pentru tânăra generaţie, educată în filosofia firului de iarbă: să te apleci după cum bate vântul. Acestă naţie are un mare minus - îi lipseşte şira spinării. Învăţaţi să spuneţi nu. Luaţi-vă porţia, nu fărâmiturile. Eu Mioriţa aş mânca-o friptă. Lucrez de ceva vreme la AntiMioriţa, în care ciobanul, auzind de la oaia năzdrăvană ce i se pregăteşte, spune că câine, prietenul lui: "Deseară ne-om bate!" Ştiu că-i o minciună, dar am nevoie de ea".

Citeşte mai multe despre mărturisirile lui Nicu Covaci pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici