Antonino a câştigat Cerbul de Aur - GALERIE VIDEO

Marele trofeul al Festivalului Cerbul de Aur de la Braşov a fost câştigat de Antonino din Italia, cu piesa lui Horia Brenciu "Septembrie luni", Cerbul de Argint a revenit românilor de la The Marker, iar pe poziţia a treia s-a clasat un alt român, Ovi, care a reprezentat Norvegia.

454 afișări
Imaginea articolului Antonino a câştigat Cerbul de Aur - GALERIE VIDEO

Antonino a câştigat Cerbul de Aur (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Antonio - Cerbul de Aur

Antonino şi-a primit trofeul de la Paula Seling, care a fost membru al juriului şi câştigătoare a ediţiei din 2002 a festivalului. Italianului i-au dat lacrimile când a primit trofeul şi tot ce a putut spune pe scenă a fost să mulţumească României şi Italiei. Apoi, a cântat cele două piese cu care a participat în concurs - "Septembrie luni" a lui Horia Brenciu şi o piesă în limba italiană, fără a se despărţi de trofeu.

Imediat după acordarea premiilor, câştigătorii au susţinut o conferinţă de presă la un restaurant din Piaţa Sfatului, de lângă scenă.

Marele câştigător al Festivalului Cerbul de Aur, reprezentantul Italiei, Antonino, a declarat presei că banii pe care i-a obţinut îi va dona atât în România, cât şi în Italia, acesta primind o dată cu marele trofeu suma de 10.000 de euro.

"Este primul meu premiu important. Este un prim pas în cariera mea vor urma şi alte poriecte. După această victorie, sper să colaborez şi cu artişti din România. Banii pe care i-am obţinut ca premiu, o dată cu Cerbul de Aur, îi voi dona o parte în România şi o parte în Italia pentru că sunt destui oameni care au nevoie de ei. Şi, bineînţeles, o să îi recompensez pe oamenii care au lucrat cu mine", a declarat, după Gala Laureaţilor, Antonino.

Trupa The Marker, care a reprezentat România în concurs, şi-a primti trofeul Cerbul de Argint din mâna lui Michael Lally, un alt membru al juriului. Cei patru tineri au fost singura formaţie rock din festival, ei preferând să vină cu instrumentele şi să cânte 100% live, fără orchestraţie pe negative, aşa cum au venit majoritatea concurenţilor.

Pentru trupa românească, The Marker, Cerbul de Argint, reprezintă, de fapt, "un Cerb de Aur Alb", după cum au declarat membrii trupei.

Aceştia au primit şi suma de 7.000 de euro o dată cu trofeul de argint.

"Ţinta noastră a fost să câştigăm un premiu şi ne bucurăm foarte mult că am reuşit să primim Cerbul de Argint care pentru noi este Cerbul de Aur Alb. Urmează să ne promvăm albumul şi să continuăm ceea ce am început", a declarat Paul Mateş, solistul trupei.

 

Ovi din Norvegia este singurul concurent care va pleca acasă cu două premii: Cerbul de Bronz, plus suma de 5.000 de euro şi premiul special al publicului, în valoare de 3.000 de euro. El a primit trofeul de bronz din partea unui alt membru al juriului, Antero Paivalainen din Finlanda.

Ovidiu Martin, cu numele de scenă Ovi, a spus în conferinţa de presă că a fost uimit că a câştigat şi Premiul de Popularitate, dar că este bucuros că a reuşit să impresioneze publicul.

"Mă simt grozav. Am fost uimit că am primit premiul de popularitate, este un premiu deosebit. Sunt foarte fericit că am câştigat Cerbul de Bronz. Sunt mai multe proiecte pe care doresc să le încep şi să lansez un album", a spus Ovi.

 


Premiul Special al Juriului i-a revenit lui Glen Vella, reprezentantul Maltei, acesta fiind recompensat cu suma de 3.000 de euro.

"Sunt foarte fericit. Nu mă aşteptam deloc să câştig premiul. În momentul în care prezentatorul mi-a rostit numele, nici măcar nu am auzit din cauza emoţiilor. Sunt convins că va reprezenta un lucru important în cariera mea", a spus Glen Vella.

 

Un premiul special din partea organizatorilor şi a Televiziunii Române a primit şi legendarul chitarist american, Steve Vai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici