Antonio Banderas, ambasador al bunăvoinţei din partea ONU

Actorul spaniol Antonio Banderas a fost numit ambasador al bunăvoinţei din partea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) pentru eforturile constante pe care acesta le întreprinde în lupta împotriva sărăciei, au anunţat, miercuri, reprezentanţii acestei organizaţii.

18 afișări
Imaginea articolului Antonio Banderas, ambasador al bunăvoinţei din partea ONU

Antonio Banderas, ambasador al bunăvoinţei din partea ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii UNDP consideră că Antonio Banderas se va folosi de celebritatea de care se bucură pe plan mondial pentru a atrage atenţia asupra Millenium Development Goals (MDG), un set de obiective trasate de ONU, care au scopul de a reduce cu 50% sărăcia pe plan mondial până în 2015, prin combaterea bolilor, a foametei, a analfabetismului, a poluării şi a discriminării împotriva femeilor.

"Sărăcia ne diminuează potenţialul nostru ca indivizi, împiedicându-ne să devenim ceea ce am putea fi", a declarat Antonio Banderas. "Din acest motiv este extrem de important să ne mobilizăm toate eforturile pentru a o învinge".

Helen Clark, preşedinta UNDP, a declarat că "angajamentul dovedit de Antonio Banderas faţă de cauza celor mai puţin norocoşi îl fac să devină un avocat ideal pentru munca noastră".

Secretarul General al ONU Ban Ki-moon a avertizat, marţi, statele membre, asupra faptului că eforturile întreprinse pentru atingerea obiectivelor MDG sunt extrem de inegale şi că multe ţări vor trebui să îşi intensifice acţiunile.

Antonio Banderas, este un actor, scriitor, cântăreţ şi producător de filme, în vârstă de 49 de ani, născut în Spania, la Malaga. Banderas este scenaristul, regizorul şi producătorul unui lungmetraj despre Boabdil sau Abu Abdullah Muhammad al XII-lea, ultimul conducător musulman al provinciei spaniole Granada.

Printre ceilalţi ambasadori ai bunăvoinţei UNDP se află jucătoarea de tenis Maria Sharapova, actriţa japoneză Misako Kono şi prinţul Haakon Magnus al Norvegiei.

Antonio Banderas este căsătorit cu actriţa americană Melanie Griffith din 1996, cei doi artişti având împreună o fiică în vârstă de 12 ani.

Inclus de celebra revistă Empire în topul celor mai sexy 50 de actori din istoria cinematografiei şi posesor al unei stele pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood, Antonio Banderas este cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Interviu cu un vampir", "Philadelphia", "Masca lui Zorro" şi "Păcat originar". De origine spaniolă, el este unul dintre actorii de top de la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici