Apartamentul în care au locuit Courtney Love şi Kurt Cobain va putea fi închiriat

Apartamentul din Los Angeles în care rockerii Courtney Love şi Kurt Cobain au locuit împreună la începutul anilor 1990 va putea fi închiriat de fanii celor doi artişti americani.

139 afișări
Imaginea articolului Apartamentul în care au locuit Courtney Love şi Kurt Cobain va putea fi închiriat

Apartamentul în care au locuit Courtney Love şi Kurt Cobain va putea fi închiriat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Courtney Love şi Kurt Cobain au locuit în acel apartament cu un singur dormitor din 1991 până în 1992, în perioada în care trupa Nirvana se afla la apogeul carierei sale, informează contactmusic.com. În aceeaşi perioadă, Courtney Love era însărcinată şi a născut-o pe Frances Bean, unicul copil al cuplului.

Actualul proprietar al apartamentului, Brandon Kleinman, a decis să îl închirieze, prin intermediul companiei imobiliare online Airbnb.com, contra sumei de 250 de dolari pe noapte sau de 4.000 de dolari pe lună.

Brandon Kleinman spune că apartamentul este închiriat în principal de fani ai trupei Nirvana din lumea întreagă.

Courtney Love şi Kurt Cobain s-ar fi mutat din acel apartament, potrivit presei americane, din cauza unor defecţiuni la nivelul ţevilor de alimentare cu apă care au provocat o inundaţie ce a distrus jurnalele şi chitarele lui Kurt Cobain.

Kurt Cobain şi Courtney Love s-au cunoscut la începutul anilor 1990, iar relaţia lor a fost una turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool. Cei doi muzicieni s-au căsătorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a născut pe 18 august 1992.

Kurt Cobain avea 27 de ani atunci când s-a sinucis prin împuşcare pe 5 aprilie 1994 în vila lui din Seattle. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după trei zile.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea. Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

Renumită pentru un stil de viaţă controversat, Courtney Love s-a confruntat în trecut cu dependenţa de droguri. Cântăreaţa rock are o relaţie destul de dificilă cu fiica ei, Frances Bean Cobain, care a obţinut un ordin de restricţie împotriva mamei sale în anul 2009. Courtney Michelle Love, născută pe 9 iulie 1964, a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru interpretarea ei din filmul "Scandalul Larry Flynt" (1996). Love a devenit celebră în urma mariajului său cu solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, dar şi ca solistă a trupei de rock alternativ Hole. Rolling Stone a numit-o pe Courtney Love "cea mai controversată femeie din istoria muzicii rock".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici