Apple, acuzată că face jocurile lui Vladimir Putin. Cum apare Crimeea pe hartă - VIDEO

Noua hartă Apple, care a trecut Crimeea drept teritoriu rusesc, nu e de natură să-i mulţumească pe politicienii şi bloggerii ucraineni. Aceştia au taxat în termeni duri noile rearanjări teritoriale şi i-au recomandat gigantului Apple să ţină aproape de cee ace a consacrat-o pe ea (tehnologia şi divertismentul) şi s-o lase moale cu politicile globale, la care e evident că nu se pricepe.

1426 afișări
Imaginea articolului Apple, acuzată că face jocurile lui Vladimir Putin. Cum apare Crimeea pe hartă - VIDEO

Noua hartă întocmită de Apple enervează politicienii din Ucraina. Cum arată acum harta Rusiei

„Apple, rămâi cu tehnologia şi divertismentul. Politicile globale nu sunt punctul tău forte”, a scris pe Twitter fostul ministru ucrainean al Afacerilor Externe, Vadym Prystaiko, scrie BBC.

Fostul campion rus la şah, Gary Kasparov, a catalogat această decizie drept „o încercare inacceptabilă de pace”.

La aceste critici dure, compania Apple încă nu a reacţionat.

Modificările au fost anunţate de către Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, într-o declaraţie care a descris noua hartă a Apple drept „inexactă”.

 

 

 

Modificările apar în toate aplicaţiile Apple

„Crimeea şi Sevastopol apar acum drept teritoriu rusesc pe dispozitivele Apple”, se notează în declaraţie, în timp ce Rusia, trebuie nuanţat, tratează oraşul naval Sevastopol drept o regiune separată.

Modificările, care se aplică numai în Rusia, sunt prezente atât pe hărţile Apple, cât şi pe aplicaţiile meteo.

Apple se află în tratative cu Rusia de mai multe luni şi a sperat să păstreze Crimeea drept un teritoriu nedefinit, care să nu treacă nici sub teritoriu rusesc, nici sub teritoriu ucrainean.

Pe aplicaţia Google Maps Crimeea drept teritoriu rusesc, iar aceste modificări au avut loc încă din martie anul acesta.

Pe imaginile din satelit, Crimeea se vede ca parte a Rusiei şi nu e trasată nicio linie de demarcaţie a celor două teritorii.

„Companiile-gigant nu ar trebui să se plece în faţa dictatorilor”

„Modificările făcute de Apple în interiorul Rusiei, care fac Crimeea teritoriu rusesc sunt un scandal imens. Regionalizarea este o încercare inacceptabilă de a cădea la pace”, scrie Kasparov în tweet-ul său. El a adăugat: „Software-ul este o putere soft (moale). Companiile americane ar trebui să-şi apere valorile privind inovaţia, care au făcut posibil succesul, dar nu trebuie să se încline în faţa dictatorilor pentru ceva mai mulţi bani, de care nici măcar nu au nevoie”.

Între timp, fostul ministru de externe ucrainean, Vadym Prystaiko, scrie: „Să-ţi explic în cuvintele tale, Apple. Imaginează-ţi că te plângi de faptul că cineva ţi-a furat design-ul şi ideile. Ani întregi de muncă şi o parte din inima ta, furate de cel mai mare duşman al tău, iar apoi, cineva, un ignorant, nu dă doi bani pe durerea ta. Aşa se simte când denumeşti Crimeea drept teritoriu rusesc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici