Aproape 100 de pasionaţi de fotografie şi film, la cursurile Festivalului "Alba sub lumini de Oscar"

Aproape 100 de pasionaţi de film şi fotografie au participat la cursuri gratuite în cadrul Festivalului "Alba sub lumini de Oscar", învăţând de la specialişti străini cele mai noi tehnici în domeniu, printre care şi fotografia stereoscopică, vizibilă doar cu ochelari speciali 3D.

223 afișări
Imaginea articolului Aproape 100 de pasionaţi de fotografie şi film, la cursurile Festivalului "Alba sub lumini de Oscar"

Aproape 100 de pasionaţi de fotografie şi film, la cursurile Festivalului "Alba sub lumini de Oscar" (Imagine: Shutterstock)

Directorul Festivalului de Film şi Fotografie "Alba sub lumini de Oscar", Cătălin Rudolf, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că festivalul a adunat în acest an în judeţul Alba aproape o sută de pasionaţi de film şi fotografie care au avut posibilitatea de a participa la cursuri gratuite şi de a fotografia cele mai interesante obiective din Alba Iulia şi din judeţ.

"Cei aproape o sută de pasionaţi de film şi fotografie au încercat, în această săptămână, să descopere prin obiectivul aparatului foto sau al camerei de filmat cele mai frumoase mistere ale oraşului Alba Iulia, dar şi ale judeţului Alba. Istoria şi arhitectura Albei, podgoriile de pe Valea Târnavei sau Castelul Jidvei de la Cetatea de Baltă vor ajunge prin fotografiile sau filmările cursanţilor în toate colţurile lumii. Descoperim astfel oraşul şi judeţul, dar totodată transformăm Alba Iulia într-o capitală a artelor vizuale moderne, o capitală a fotografiei şi a filmului", a spus Cătălin Rudolf.

Potrivit acestuia, festivalul a adus nume mari din domeniul fotografiei, precum Marek Czarnecki, unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial şi multiplu câştigător al British Professional Photography Awards (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie), şi Thomas Diseth, deţinătorul unui premiu Emmy pentru film documentar.

Marek Czarnecki a predat cursanţilor şi tehnici de fotografie stereoscopică sau tridimensională, care sunt folosite de foarte puţini fotografi din lume, iar imaginile de acest gen pot fi văzute doar cu ochelari speciali 3D.

Marek Czarnecki a prezentat atât cursanţilor, cât şi publicului un catalog cu panorame 3D, unic în Europa, la care a lucrat sute de ore.

"Cuprinde 250 de panorame 3D şi l-am realizat în aproape 60 de zile, însemnând 12-14 ore de muncă pe zi, pentru realizarea fotografiilor", a spus Marek Czarnecki.

Festivalul "Alba sub lumini de Oscar" a cuprins în acest an două secţiuni: fotografie şi film, iar în program au fost incluse cursuri teoretice şi practice gratuite pentru pasionaţii artelor vizuale, expoziţii de fotografie şi proiecţii de film documentar. Ediţia din 2015, a doua a festivalului, cuprinde şi o expoziţie de pictură semnată de Daniel Prapone din Germania.

Festivalul se încheie sâmbătă seară, cele mai bune fotografii şi filme documentare fiind premiate.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia "Produs în Alba" şi Asociaţia Visual Art şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură "Augustin Bena" din Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici