Aretha Franklin va colabora cu Andre 3000, din grupul Outkast, la un album de coveruri

Cântăreaţa americană Aretha Franklin a anunţat că va colabora cu muzicianul Andre 3000 din grupul Outkast pentru a înregistra un album de coveruri ce va include preluări ale unor piese interpretate de Adele şi Donna Summer, informează site-ul revistei New Musical Express.

58 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin va colabora cu Andre 3000, din grupul Outkast, la un album de coveruri

Aretha Franklin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă vom oferi pe acest album exact lucrurile la care vă aşteptaţi, dar şi lucruri la care nu vă aşteptaţi", a declarat legandara artistă americană.

Într-un interviu acordat revistei Billboard, Aretha Franklin s-a declarat "mai mult decât mulţumită" de felul în care evoluează înregistrările pentru acest album de coveruri, ce va fi lansat în luna septembrie.

Aretha a dezvăluit, totodată, că producătorul muzical Clive Davis este totuşi îngrijorat de faptul că ea a finalizat doar cinci cântece, un al şaselea este înregistrat în aceste zile, iar alte patru piese încă nu au ajuns în studiourile de înregistrări.

Aretha Franklin spune că a înregistrat deja cu producătorii Babyface şi Daryl Simmons, iar ultimele patru cântece le va înregistra în colaborare cu Andre 3000.

Printre piesele înregistrate de cântăreaţa americană pentru acest album se află coveruri după "Midnight", de Gladys Knight & the Pips, "People", de Barbra Streisand, "Last Dance", de Donna Summer, şi "What's Love Got To Do With It", de Tina Turner. Următorul cover ce va fi înregistrat pe acest disc va fi o versiune proprie a hitului "Rolling In The Deep" al cântăreţei britanice Adele.

Grupul Outkast este alcătuit din cântăreţii Big Boi şi André 3000. Acest grup din Atlanta a fost recompensat cu şapte premii Grammy, a lansat şase albume premiate cu disc de platină. Albumul "Speakerboxxx/The Love Below", care conţine single-urile "Hey Ya!" şi "The Way You Move", s-a vândut în peste 10 milioane de copii.

Aretha Franklin, celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi "Respect", a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii.

Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "premiul Aretha".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici