ASCULTĂ SMART RADIO | Cântăreţul Rod Stewart a prezentat macheta de cale ferată la care meştereşte de 23 de ani

Cântăreţul Rod Stewart a prezentat macheta de cale ferată la care a lucrat în ultimii 23 de ani şi a povestit cum a aranjat cu organizatorii concertelor sale să aibă o cameră specială în care să îşi poată asambla trenul în miniatură, arată Smart Radio, care păstrează un rol special pentru artist.

138 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Cântăreţul Rod Stewart a prezentat macheta de cale ferată la care meştereşte de 23 de ani

ASCULTĂ SMART RADIO | Cântăreţul Rod Stewart a prezentat macheta de cale ferată la care meştereşte de 23 de ani

Artistul a realizat şi un oraş cu aer american, cu mici depozite şi machete ale unor zgârienori în jurul căii ferate în miniatură şi a continuat să lucreze la machetă chiar şi atunci când se afla în turneu.

Cunoscut drept unul dintre cei mai sălbatici muzicieni rock britanici, Rod Stewart a început să construiască macheta la jumătatea anilor '90. În 2007, când a vorbit pentru prima dată despre pasiunea sa, macheta avea deja 36 de metri lungime şi şapte metri lăţime.

Primele imagini ale creaţiei sale au fost date publicităţii cu ocazia unui interviu acordat revistei Railway Modeller. Artistul a şi telefonat unui realizator de la BBC Radio 2, Jeremy Vine, care se arăta neîncrezător în faptul că macheta ar fi fost realizată de Stewart, arată BBC.

"Aş zice că 90% din machetă am construit-o eu însumi. Singurul lucru la care nu mă prea pricep e partea electrică şi pentru asta am apelat la altcineva”, a explicat muzicianul. ”Mulţi râd de mine că am un hobby prostesc. Dar e un hobby minunat”.

Stewart a lansat 13 albume de studio şi a dus până la capăt 19 turnee în perioada în care a lucrat la macheta care are elemente ce amintesc atât de New York cât şi de Chicago, aşa cum arătau oraşele în jurul anului 1945.

Cântăreţul a povestit celor de la Railway Modeller că a migălit zgârienorii şi alte părţi din oraş în timp ce era în turneu şi că întotdeauna cerea să i se ofere o cameră în plus pentru a-şi instala macheta.

"Le spuneam de la început şi se pregăteau. Scoteau paturile din cameră şi instalau instalaţii de aerisire suplimentare pentru a asigura tot confortul”, a spus cântăreţul.

Decorul şi clădirile sunt preferatele sale şi spune că le-a acordat chiar o atenţie mai mare decât locomotivelor şi micilor şine de tren. "Pot să văd frumuseţea acolo unde toţi ceilalţi văd doar urâţenie, zgârienori jerpeliţi, depozite distruse, lucruri care sunt măcinate de timp”, a dezvăluit cântăreţul.

Imaginile publicate arată zeci de clădiri miniaturale realizate în detaliu, poduri, vapoare şi copaci, ca şi străzi pe care se află maşini vechi şi taxiuri.

"Când mă apuc de ceva care solicită atâta creativitate, mă implic 110%. Pentru mine e o dependenţă. Am început, aşa că trebuia să duc până la capăt. Am noroc şi că am avut loc. Dacă îmi dădeam seama de la început că o să-mi ia atâta timp, probabil că aş fi zis «nu, nu!»”, a recunoscut Stewart.

Sir Rod Stewart are 74 de ani şi şi-a instalat macheta în mansarda casei sale din Los Angeles.

În luna septembrie, muzicianul a dezvălit că a fost diagnosticat cu cancer la prostată în februarie 2016 şi a petrecut ultimii ani urmând un tratament iar acum afecţiunea este în remisiune. Miercuri, artistul a anunţat că va urca pe scenă în cadrul unei ”cine secrete” organizate de soţia sa, Penny Lancaster pentru a susţine Teenage Cancer Trust. Acţiunea are scopul de a strânge 1 milion de lire sterline în beneficiul organizaţiei umanitare.

Rod Stewart a devenit cunoscut graţie colaborării sale din anii 1960 şi 1970 cu grupurile The Jeff Beck Group şi The Faces. În 1969 a decis să îşi lanseze o carieră solo şi a devenit celebru cu o serie de hituri precum "Do You Think I'm Sexy?" şi "Maggie May". El este unul dintre cei mai bine plătiţi artişti din lume, iar albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. Turneul susţinut de veteranul muzicii britanice în 2007 l-a plasat pe acesta pe locul al şaptelea în topul celor mai profitabile serii de concerte ale anului respectiv, cu încasări de 49 de milioane de dolari.

Piesele artistului britanic se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici