Ascultă SMART RADIO. Cardiganul verde al lui Kurt Cobain, scos la licitaţie, nu a fost spălat

Cardiganul verde pe care solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, l-a purtat în timpul concertului susţinut pentru seria "MTV Unplugged", scos la vânzare de compania Julien's Auctions, nu a fost spălat, fiind păstrat într-un seif, arată Smart Radio, care rulează piesele artistului în playlist.

492 afișări
Imaginea articolului Ascultă SMART RADIO. Cardiganul verde al lui Kurt Cobain, scos la licitaţie, nu a fost spălat

Ascultă SMART RADIO. Cardiganul verde al lui Kurt Cobain, scos la licitaţie, nu a fost spălat

În noiembrie 2015, cardiganul lui Kurt, "din acril, mohair şi lycra, prevăzut cu cinci nasturi, din care unul lipseşte, cu două buzunare exterioare", a fost vândut pentru suma de 137,500 de dolari de aceeaşi casă de licitaţii. Atunci, preţul estimat a fost de 60,000 de dolari.

Cel care a cumpărat atunci cardiganul, un om de afaceri care a preferat să nu-şi dezvăluie identitatea, a păstrat articolul vestimentar într-o hârtie specială de protecţie şi l-a depozitat într-un seif.

"Este extrem de important ca noi să nu-l spălăm. Încă are pete pe el. Pot fi văzute chiar şi urme ale unor arsuri de ţigară", a declara Darren Julien, fondatorul companiei Julien’s Auctions.

Pe 25 octombrie, cardiganul va fi din nou vândut, iar preţul minim este estimat la 200,000 de dolari.

"Icons & Idols: Rock 'n' Roll a devenit o investiţie. Nu este doar o piaţă pentru colecţionari, ci şi pentru investitori. Persoana care a cumpărat cardiganul în 2015 a făcut o investiţie. Anticipăm că va fi vândut pentru o sumă dublă", a adăugat Julien.

Licitaţia intitulată "Icons & Idols: Rock 'n' Roll" va avea loc pe parcursul a două zile, pe 25 şi 26 octombrie.

Printre obiectele ce vor mai putea fi achiziţionate la licitaţia de la finalul lunii octombrie se numără versuri scrise de mână de muzicieni precum Bob Dylan, Eric Clapton şi Bruce Springsteen.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor '80, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii '90, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are". După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani - interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Piesele artistului se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI. 

Taguri:
kurt cobain,
cardigan,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici