Asian Dub Foundation vin în a doua zi de B'estfest - VIDEO

Asian Dub Foundation este un nou nume confirmat pe afişul festivalului B'estfest de anul acesta, ce se va desfăşura în zona Pipera-Tunari din Bucureşti, în perioada 1 - 3 iulie, informează organizatorii, Emagic.

25 afișări
Imaginea articolului Asian Dub Foundation vin în a doua zi de B'estfest - VIDEO

Asian Dub Foundation vin în a doua zi de B'estfest

Alte nume confirmate la B'estfest până acum sunt Skunk Anansie şi Pendulum.

Cu un stil electronic distinctiv şi o abordare halucinantă de ritmuri dub, rapcore, dancehall şi hard ragga-jungle îmbinate cu acorduri mistuitoare de chitară, sunete etnice de pe vinilurile părinţilor şi influenţe punk-rock, Asian Dub Foundation este poate cea mai cunoscută trupă de gen din Europa.

Bazele Asian Dub Foundation au fost puse în 1993, la Londra, unde Dr. Das, profesor în producţie muzicală şi DJ Pandit G, promotor al drepturilor civile, s-au aliat cu Deeder Zaman, formând trupa care în scurt timp avea sa devină unul dintre cele mai mari nume de pe scena dub a Marii Britanii. Celor trei li s-au alăturat ulterior Sanjay Tailor aka Sun-J (midi, efecte de sunet) şi Steve Chandra Savale aka Chandrasonic (chitară), moment ce a marcat debutul oficial al trupei în anul 1995 cu un EP intitulat "Conscious", material urmat îndeaproape de primul album, "Facts and Fictions".

Cu o prestanţă live caracterizată drept "deosebit de energică şi fascinantă", succesul trupei a luat proporţii din ce în ce mai mari, anul 1998 marcând lansarea unui nou album - "Rafi's Revenge", ce le-a adus o primă nominalizare la râvnitele premii Mercury.

Astfel, Asian Dub Foundation a devenit una dintre cele mai apreciate trupe live din Europa, reuşind să atragă atenţia a numeroşi fani, dar şi colegi de breaslă, colaborând şi concertând o vreme alături de scoţienii de la Primal Scream. Cu o prezenţă puternică pe scena europeană şi un stil bine foarte bine conturat, Asian Dub Foundation a cucerit şi continentul american, susţinând o serie de show-uri sold-out, urmate de concerte în deschiderea turneului Beastie Boys.

Povestea trupei continuă cu lansarea celui de-al treilea album în anul 2000, "Community Music", ce marchează şi o reîntoarcere la influenţele etnice. Cu recenzii extraordinare primite din partea criticilor, Asian Dub Foundation îşi extinde turneul în Australia, Noua Zeelandă şi Japonia, câştigându-şi renumele de una dintre cele mai "silitoare" trupe din lume.

După lansarea a şase materiale de studio, precum şi diverse materiale de rarităţi şi remixuri, best-of, live şi limited release, Asian Dub Foundation a revenit în acest an cu un nou album, "A History of Now", care introduce sunete şi instrumente noi în compoziţiile trupei, reprezentând "o nouă mărturisire a diversităţii şi exprimării libere prin cultură". Din componenţa actuală a trupei fac parte Chandrasonic, Sun-J, Pandit G, Prithpal Rajput (aka Cyber), Aktarv8r, Martin Savale, Al Rumjen şi Aktar Ahmed.

Cea de-a patra edţie B'estfest va avea loc în perioada 1 - 3 iulie în nordul Bucureştiului, în zona Pipera-Tunari. Alături de Asian Dub Foundation, în cadrul festivalului vor concerta şi Skunk Anansie şi Pendulum, noi confirmări şi detalii despre festival urmând a fi făcute publice în curand pe site-ul oficial, www.bestfest.ro.

Până pe 22 martie, biletele vor putea fi achiziţionate la preţuri promoţionale, cu o reducere de aproximativ 20% faţă de preţul întreg, respectiv 95 de lei pentru o zi, 215 lei pentru abonamentul de trei zile, iar pentru cei care doresc şi acces în camping pe durata festivalului, la abonamentul de 215 lei se va adauga şi un voucher de 10 lei.

Ulterior datei de 22 martie, biletele vor fi disponibile la preţ întreg până în ziua evenimentului, respectiv 125 lei biletele de o zi, 265 de lei abonamentele de trei zile, iar pentru acces în camping, la abonament se va adăuga un voucher de 15 lei.

Începând cu data de 1 iulie, prima zi de B'estfest, biletele vor putea fi achiziţionate în fiecare zi de la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 de lei, în timp ce abonamentele vor fi disponibile doar în prima zi de festival, la preţul de 285 de lei, la acestea adaugându-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici