Astăzi este Guinness World Records Day. Iata cele mai interesante lucruri despre Cartea Recordurilor

În fiecare an, în noiembrie, se sărbătoreşte Guinness World Records Day, o sărbătoare prin care Cartea Recordurilor îşi celebrează toate recordurile mondiale stabilite până la acest moment şi îi îndeamnă pe oameni să doboare şi mai multe. Anul acesta, World Records day se sărbătoreşte pe 17 noiembrie, dar prima dată a fost celebrată pe 19 noiembrie 2004.

1421 afișări
Imaginea articolului Astăzi este Guinness World Records Day. Iata cele mai interesante lucruri despre Cartea Recordurilor

Sursa foto: guinnessworldrecords

Istoria Cărţii Recordurilor e una inedită. Pe 10 noiembrie 1951, directorul berăriilor Guinness, Sir Hugh Beaver era curios care e cea mai rapidă pasăre pe care o putea vâna în Europa. A descoperit atunci că nu există nicio carte care să documenteze acest lucru şi a realizat că o publicaţie prin care să fie verificate recordurile la nivel mondial ar fi de mare ajutor.

În 1954, Beaver le-a cerut lui Norris şi Ross McWhirter să înceapă să adune informaţii pentru „The Guinness Book of Records”, iar în 1955 a fost publicată prima ediţie a cărţii, care avea 198 de pagini şi a devenit un best-seller în Marea Britanie până la Crăciunul aceluiaşi an.

„Fun Facts” despre Cartea Recordurilor:

  1. „Guinness Book of World Records” este a treia cea mai bine vândută carte din lume, după Biblie şi Koran;
  2. În 2008, un joc video înspirat de „Guinness Book of World Records” a fost lansat. Jocul a inclus 36 de mini-jocuri bazate pe diverse recorduri mondiale;
  3. „Guinness Book of World Records” a inspirat şi o serie TV - „Record Breakers”, care a fost difuzat pe BBC din 1972;
  4. În 1975, „The Guinness Game of World Records” a fost primul produs licenţiat lansat de „Guinness Book of World Records”;
  5. Ediţia din 1987 a „Guinness Book of World Records” a ajuns la 3,2 miliarde de oameni pentru că a fost publicată în 31 de limbi.

Printre cele mai inedite categorii omologate de „Guinness Book of World Records” se numără următoarele recorduri:

  1. Cea mai lungă limbă – Nick Stoeberl (10,10 cm)
  2. Cele mai lungi unghii – Lee Redmond (8,64 m lungime adunată a unghiilor)
  3. Cea mai lungă mustaţă – Ram singh (4,2 m)
  4. Cel mai bătrân stripper – Berne Barker (60 de ani)
  5. Cele mai lungi picioare – Maci Currin (135,2 cm piciorul stâng, 134,3 cm piciorul drept)

De-a lungul istoriei, mai mulţi români au intrat în „Guinness Book of World Records” cu reuşitele lor. Cele mai recente recorduri româneşti omologate de Guinness sunt cel al lui Eduard Novak, care a devenit primul ministru din istorie care câştigă o medalie la Jocurile Paralimpice şi recordul mondial stabilit de echipajul feminin de canotaj 8+1 al României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (5:52.99 minute).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici