Astronautul Michael Collins a murit la vârsta de 90 de ani

Astronautul american Michael Collins a fost membru al Apollo 11, în prima misiune cu echipaj pe Lună.

383 afișări
Imaginea articolului Astronautul Michael Collins a murit la vârsta de 90 de ani

Sursa foto: Profimedia

Astronautul Michael Collins s-a aflat la cârma modulului de comandă de pe orbita lunară, în timp ce Neil Armstrong şi Buzz Aldrin au pus piciorul pe Lună, în 1969.

Deşi a făcut parte din echipajul care a făcut istorie cu aterizarea pe lună, el a rămas la cârma modului şi nu a făcut pasul, cum au făcut Amstrong şi Aldrin.

El a pilotat modulul de comandă, la 60 de mile deasupra prietenilor săi, ceea ce a făcut această experienţă unică.

Collins a murit, miercuri, la vârsta de 90 de ani, după o luptă grea cu cancerul, potrivit anunţului făcut de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici