Autoarea blogului "Belle de Jour", dată în judecată de fostul iubit

Brooke Magnanti, autoarea blogului "Belle de Jour", care documenta întâlnirile unei prostituate de lux londoneze, a anunţat pe contul său de Twitter că a fost dată în judecată de fostul ei iubit, Owen Morris.

263 afișări
Imaginea articolului Autoarea blogului "Belle de Jour", dată în judecată de fostul iubit

Autoarea blogului "Belle de Jour", dată în judecată de fostul iubit (Imagine: belledejour-uk)

Informaţia a apărut în contextul în care Sunday Times a decis să publice scuze adresate lui Owen Morris, fost ofiţer al aviaţiei regale britanice. Anterior, Sunday Times publicase un articol potrivit căruia bărbatul ar fi vrut să dezvăluie adevărata identitate a autoarei blogului "Belle de Jour", pentru o sumă de bani, informează The Guardian.

"După ani întregi de luptă împotriva calomniilor ce mi s-au adus, sunt, evident, mulţumit de scuzele care mi se vor aduce", a declarat Owen Morris, în vârstă de 38 de ani. "Dar, ca urmare a multor alte semne de violare a intimităţii mele, sunt implicat în mai multe procese aici, în Scoţia", a mai spus el.

"Pot să înţeleg că vrea să vorbească despre ce simte la tribunal, dar este foarte aproape de decizia de a mă calomnia, iar eu nu vreau să mă implic în asta", a declarat, la rândul său, Brooke Magnanti, autoarea blogului "Belle de Jour".

"Belle de Jour" a devenit faimoasă în 2003 prin intermediul blogului ei care documenta întâlnirile sale ca prostituată de lux în Londra, dar şi relaţia cu Owen Morris. "Belle de Jour" a câştigat un premiu "The Guardian Weblog Award", după care postările au fost reunite într-o carte, intitulată "Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze", care, foarte repede, a devenit bestseller.

Adevărata identitate a acesteia a devenit publică în 2009, când ea însăşi şi-a dezvăluit adevăratul nume în publicaţia Sunday Times. Mai multe articole apărute în această publicaţie afirmau că femeia fusese ameninţată de Morris că îi va da în vileag adevărata identitate.

Cartea a apărut în peste 25 de ţări, printre care şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici