Autobiografia femeii din scandalul Polanski, ilustrată cu portretul acesteia realizat de cineast

Samantha Geimer, femeia din cauza căreia regizorul Roman Polanski a fost condamnat pentru pedofilie, în SUA, în anii 1970, îşi va publica autobiografia în septembrie, coperta cărţii fiind reprezentată de o fotografie pe care i-a făcut-o chiar cineastul.

369 afișări
Imaginea articolului Autobiografia femeii din scandalul Polanski, ilustrată cu portretul acesteia realizat de cineast

Roman Polanski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2011, într-un film care a fost prezentat la Festivalul de la Zurich, Polanski îşi cerea scuze de la tânăra cu care a întreţinut relaţii sexuale în 1977, când ea avea doar 13 ani, informează lefigaro.fr.

"A fost o dublă victimă. A fost victima mea şi a fost apoi şi victima presei", spunea Polanski. La vârsta de 50 de ani, femeia a decis să îşi spună propria poveste în volumul "The Girl, a life in the shadow of Roman Polanski" ("Fata, viaţa în umbra lui Roman Polanski" - n.r.), care va apărea pe 17 septembrie întâi în Australia, apoi în restul lumii.

"Sunt mai mult decât o «victimă sexuală»", spune aceasta, motivându-şi astfel alegerea de a-şi publica autobiografia. Drept copertă pentru acest volum, femeia a ales un portret al său, făcut chiar de către Roman Polanski pe 20 februarie 1977, cu trei luni înaintea evenimentului care a dus la condamnarea regizorului în Statele Unite ale Americii. Drepturile de utilizare a fotografiei au fost recuperate de avocatul Samanthei Geimer în urma unei acţiuni civile.

La sfârşitul anilor 1970, Roman Polanski fugea din America şi se exila în Franţa, după ce fusese judecat şi condamnat pentru pedofilie şi violare a Samanthei Geimer, care avea doar 13 ani când l-a cunoscut pe cineast, la o petrecere la Hollywood.

Ulterior, Geimer l-a dat în judecată pe Polanski, pentru abuz sexual şi provocarea unor tulburări emoţionale, însă, în cele din urmă, cei doi au ajuns la un acord pe cale judiciară.

Scandalul a reizbucnit în 2009, când Polanski a fost arestat în Elveţia şi ameninţat cu extrădarea în SUA, unde urma să răspundă la acuzaţiile de pedofilie, vechi de 30 de ani. Cineastul a câştigat însă această bătălie judiciară şi i s-a permis să se întoarcă acasă, în Franţa.

În martie 1977, Roman Polanski, pe atunci în vârstă de 43 de ani, un regizor deja celebru pe plan mondial, a întreţinut relaţii sexuale cu Samantha Geimer, în vârstă de 13 ani, după o şedinţă foto care a avut loc în vila actorului Jack Nicholson. Câteva săptămâni mai târziu, în timpul procesului în care era acuzat de viol, în urma unei plângeri depuse de părinţii victimei, Roman Polanski s-a declarat, mai întâi, nevinovat, schimbându-şi ulterior strategia şi recunoscându-şi fapta. Ulterior, regizorul a fugit în Europa, evitând de atunci să călătorească în ţările care aveau tratate de extrădare cu Statele Unite ale Americii.

Roman Polanski, regizorul filmelor "Chinatown" şi "Rosemary's Baby", este şi autorul lungmetrajului "Pianistul/ The Pianist" (2002), povestea unui pianist scăpat dintr-un ghetou din Varşovia în timpul celui de-al doilea război mondial, care a câştigat Palme D'Or la Cannes şi premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

În 2005, Polanski a regizat un remake al peliculei "Oliver Twist", după romanul omonim al lui Charles Dickens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici