Autocarul de turneu şi recipiente de medicamente ale cântăreţului Elvis Presley, puse în vânzare

Autocarul de turneu şi recipiente de medicamente prescrise care i-au aparţinut cântăreţului Elvis Presley fac parte dintre obiectele personale ale starului american care vor fi puse în vânzare într-o licitaţie ce va fi organizată în luna mai, informează contactmusic.com.

188 afișări
Imaginea articolului Autocarul de turneu şi recipiente de medicamente ale cântăreţului Elvis Presley, puse în vânzare

Autocarul de turneu şi recipiente de medicamente ale cântăreţului Elvis Presley, puse în vânzare (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

La această licitaţie, intitulată "Property From the Life & Career of Elvis Presley" şi organizată de casa Julien's Auctions, vor fi puse în vânzare numeroase obiecte personale ale starului american.

Printre obiectele scoase la licitaţie se află recipiente de medicamente prescrise cântăreţului, autocarul folosit de interpreţii din trupa sa de backing vocals şi grupul de instrumentişti - TCB Band - care îl acompaniau în turnee, telecomanda care controla poarta de intrare în spectaculoasa lui reşedinţă din Memphis, denumită Graceland, dar şi automobilul său de lux Stutz Blackhawk, care a fost primul model vândut vreodată din această gamă.

De asemenea, tricoul pe care Elvis Presley l-a purtat în timpul primului său concert live, în 1954, va fi scos la vânzare, alături de contractul care i-a permis să joace în filmul de succes din 1957 "Jailhouse Rock". La această licitaţie va fi pus în vânzare şi certificatul său de căsătorie cu Priscilla Presley. Emis în 1967, documentul a fost estimat de specialişti la un preţ cuprins între 25.000 de dolari şi 35.000 de dolari.

Licitaţia va avea loc la Hard Rock Cafe din New York pe 16 mai.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici